in

Ny Corsa indtager Paris

Opel har ikke uventet valgt catwal’en på biludstillingen i Paris til at vise den nye Corsa frem.

Bilen kommer til Danmark i starten af det ny år til en startpris på omkring 120.000 kr.
Det er femte generation af den storsælgende bil, og den kommer med både tre- og femdørs karrosseri.
Den ny model er nydesignet inde og ude med teknologiske fornyelser og forbedringer på stort set alle områder. Styretøjet er nyt, motorer og gearkasser er nye, den elektriske arkitektur, kabinen og instrumenteringen er ny og samtlige komponenter i undervognen er nye.
Resultatet er en Corsa med stærkt forbedrede køreegenskaber og komfort.
Det mest interessante er dog gemt væk under motorhjelmen, nemlig den nyudviklede 1,0 turbo benzinmotor med tre cylindre og turbolader.
Vildmedbiler.dk har prøvet motoren i den ny Adam Rocks, og den efterlod et stort indtryk. Den bedste 3-cyl. motor vi har prøvet, og favorit til titlen som Årets Motor 2014.

Den kompakte motor sætter en ny standard for støj, vibrationer og køreglæde. Den er bygget i aluminium og udstyret med højtryks direkte benzinindsprøjtning og modsat roterende balanceaksel, der løber i oliesumpen for at mindske de uundgåelige vibrationer fra en tre cylindret motor.
Motoren opfylder Euro 6 og findes med to forskellige ydelser 90 og 115 hk og et drejningsmoment ved begge ydelser på 170 Nm ved 1800 omdrejninger.
Udvalget af motorer omfatter også de kendte 1,2 og 1,4 liters benzinmotorer samt 1,3 CDTI common-rail dieselmotor.

Den ny Corsa følger designlinjen fra de øvrige Opel modeller med ørneøje-forlygter og boomerang formet LED kørelys, en markant logobar i midten af fronten og vingeformede profiler langs siden af bilen. Corsa måler 402 cm i længden fra kofanger til kofanger og har som den nuværende plads til fem personer i begge karrosserivarianter.

Instrumentpanelet er nydesignet med en 7” berøringsfølsom farveskærm i midten som en af de centrale funktioner. Skærmen bliver standardudstyr i Danmark på Cosmo og Sport versioner og muligt ekstra udstyr til Enjoy. Systemet er kompatibelt med Apple og Android telefoner, så det er muligt for under 400 kr. at tilkøbe navigation for hele Europa til sin smartphone og få kort og instruktioner vist på bilens farveskærm.
Systemet kan også håndtere Siri Eyes Free voice control, så det er muligt at få oplæst SMS beskeder og selve at diktere beskeder, mens man kører. Systemet er også forbedret til MirrorLink, hvor alle funktioner fra en MirrorLink kompatibel telefon kan tilgås fra farveskærmen i Corsa.
City Mode gør det lettere at dreje rattet under parkering og ved langsom fart i bykørsel, og Hill Start Assist hjælper til at sætte bilen i gang ad stejle opkørsler. Når føreren slipper foden fra bremsen fastholdes bremsevirkningen i to sekunder, så der er rigelig tid til at flytte foden fra bremsen til speederen. Med Park Assist kan bilen selv finde én parkeringsplads og selv styre ind på pladsen uden af føreren skal røre rattet. Sensorer måler størrelsen af parkeringspladsen og meddeler når en plads er stor nok til at rumme bilen for derefter at styre bilen på plads.

Når bilen har Park Assist er den også udstyret med Side Blind Spot, hvor føreren advares med et gult lys i sidespejlene, hvis en bil eller cykel gemmer sig i den blinde vinkel bag bilen. Corsa kan udstyres med nyeste generation af Opel Eye, der er et frontkamera med skiltegenkendelse, advarsel mod utilsigtet skift af vejbane, langt lys assistent, afstandsmåling til forankørende bil og advarsel hvis der er risiko for kollision.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings