in

Ny avanceret gearkasse

En ny gearkasse udviklet af Hyundai/KIA til hybridmodeller giver 30 pct. hurtigere skiftetider mere køreglæde og forbedret brændstoføkonomi. 

Med Active Shift Control (ASC)-gearkasseteknologi optimerer gearskifteeffektiviteten ved at overvåge gearskiftene 500 gange pr. sekund, hvorved gearkassens omdrejningshastighed tilpasses præcist, så der opnås et hurtigere gearskifte. 

Den nye teknologi vil få debut i en kommende Hyundai model og vil efterfølgende også blive implementeret i kommende KIA hybrid- og plug-in hybridmodeller. 

Konventionelle hybridbiler anvender ikke momentomformere til at opnå yderligere forbedringer af brændstoføkonomien – traditionelt set er momentomformere nemlig skyld i et energitab i kraftoverførings-processen. Selvom hybrid-transmissionssystemer er brændstoføkonomiske, kræver de ofte længere gearskiftetider for at sikre jævne gearskift.  

Ved hjælp af ASC-teknologien kan hybridbilens elmotor overtage styringen i forbindelse med gearskift ved at anvende ny software i Hybrid Control enheden (HCU), hvorved problemer med langsomme gearskiftetider reduceres. Via en sensor, som er monteret inde i elmotoren, overvåger Hybrid Control enheden gearkassens omdrejningshastighed 500 gange pr. sekund, hvorved den hurtigt synkroniserer gearkassens omdrejningshastighed med motorens. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

To danske debutanter i VM

MG kommer til Danmark igen