in

MG kommer til Danmark igen

Det ikoniske britiske bilmærke, MG, der forsvandt fra det danske marked for 15 år siden, har stor succes på hjemmemarkedet. 

Med et stigende salg på 104 pct. i 2018 i forhold til året før blev MG den hurtigst voksende bilproducent i England. 

MG har tre modeller på programmet, den populære MG3 hatchback og de to SUV’er, MG GS og mærkets nuværende bestseller MG Compact ZS. 

Bilerne er designet og konstrueret i Longbrigde ved Birminham, men bygget i Kina af Shanghai Automotive, SAIC, der i dag ejer mærket.

Ingen lande udenfor Europa har haft lejlighed til at stifte bekendtskab med bilerne, da MG af økonomiske årsager ikke har søgt om europæisk typegodkendelse. 

Men nu er tiden inde til at ændre på det.  

Første model til de europæiske bilister bliver den kompakte fuldt elektriske SUV, MG ZS, der lanceres i Norge og Holland allerede i år, og i Danmark i 2020, hvis den får en positiv modtagelse i de to nævnte lande. 

Den elektriske crossover er en mellemstor SUV på størrelse med VW Tiguan og kommer med en 44,5 kWh batteri, der giver en rækkevidde på 270 kilometer. 

Batteriet kan lades op til 80 pct. med op til 50 kW på 45 minutter og med en hjemmelader med op til 7,4 kW på op til syv timer. 

Elmotoren yder 143 hk, hvilket giver en acceleration fra 0-100 km/ t. på ni sekunder. 

Hvad kommer den så til at koste? 

Vides ikke, men der gættes på lidt over 200.000 kr. Holder det, bliver MG ZS EV interessant for mange. 

MG får ikke forhandlere i Danmark, men vil udelukkende blive solgt online. Kineserne oplyser dog, at gerne vil levere bilerne i Europa gennem nationale distributører. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings