in ,

Volvo sætter power på elmotoren

Volvo Cars invests in designing and developing electric motors in-house

Volvo tager endnu et skridt på vejen til at blive en toptunet elbilproducent. 

Forbrændingsmotoren er ikke længere det centrale omdrejningspunkt for mærket, og ved selv at tage styringen af elmotorudviklingen kan fabrikkens ingeniører optimere elmotorerne og opnå yderligere resultater i forhold til energieffektivitet og samlet ydelse. 

Investeringerne i elmotordesign og -udvikling repræsenterer endnu et skridt i retning af Volvo Cars’ klimaambitioner og er et led i den samlede elektrificeringsstrategi. Målet her er, at 50 pct. af det samlede salg i 2025 skal være rene elbiler og resten hybrider. 

Elektrificering er en del af virksomhedens omfattende klimaplan, der adresserer kulstofemissioner på tværs af alle dens aktiviteter og produkter – med en ambition om at blive klimaneutral inden 2040.

Planen går dermed længere end at tackle udstødningsemissioner via eldrift. Virksomheden vil desuden gøre noget ved kulstofemissioner i sit produktionsnetværk og sine generelle aktiviteter, sin forsyningskæde samt gennem genbrug af materialer. 

Som et håndgribeligt første skridt i retning af sin vision for 2040, sigter virksomheden allerede nu og frem til 2025 mod at reducere CO2-aftrykket pr. bil med 40 pct. 

Volvo har netop et helt nyt elmotorlaboratorium i Shanghai, Kina, som dermed er den seneste tilføjelse til Volvo Cars’ globale netværk af faciliteter til udvikling og test af elbilkomponenter. 

Laboratoriet er en vigtig tilføjelse til de allerede etablerede udviklingscentre for elmotorer i Göteborg, Sverige, og de avancerede batterilaboratorier i Kina og Sverige. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings