in

Billigbil får klø i sikkerhedstest 

Den billige familiebil, Dacia Logan, får alvorlige skrammer i den seneste EuroNCAP-crashtest – i bogstaveligste forstand.

Modsat imponerer VW Passat og Ford Mondeo med et højt sikkerhedsniveau.

I alt 12 biler har været crashtestet i denne omgang.

FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, giver fire af de testede biler disse ord med på vejen:

”Selvom Dacia selv ikke lægger skjul på, at deres fokus ligger på en lav pris fremfor høj sikkerhed, må tre stjerner siges at være et skuffende resultat. 

Det er især fraværet af sikkerhedsudstyr, der trækker bilen ned. Her mangler Dacia Logan ganske enkelt basalt sikkerhedsudstyr som en fartbegrænser og selehusker på bagsæderne. Også resultatet i selve crashtesten er ringe. 

Sikkerhedsmæssigt er Dacia Logan dermed langt fra det niveau, man ellers finder i nye biler, og med kun tre stjerner er det ikke en bil, FDM anbefaler.

Bedre går det for den ny Opel Corsa, der klarer testen til samlet fire stjerner. Også her er akilleshælen bilens sikkerhedsudstyr.

”Opel Corsa er en populær bil i Danmark. Derfor er det ærgerligt, at noget af det nyere sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse eller vejbaneassistent enten ikke kan tilkøbes eller er ekstraudstyr. Det trækker ned. Det samlede resultat er dog godkendt, og Opel Corsa er en sikker bil, man trygt kan sætte sig bag rattet i,” siger Søren W. Rasmussen.

I testens bedre ende finder man både Kia Sorento, Subaru Outback, Land Rover Discovery Sport, Porsche Macan, Lexus NX, VW Passat og Ford Mondeo, der alle får fem stjerner.

Mest interessant i det felt set med danske bilkøberes briller er de nye Ford Mondeo og VW Passat.

”Prismæssigt ligger de nye Ford Mondeo og VW Passat i den høje ende. Hvad angår sikkerheden, er der til gengæld fuld valuta for pengene. Både VW og Ford understreger, at de er med helt fremme, når det gælder sikkerhed i biler. Særligt i crashtest-delen er de to biler overbevisende, og begge biler fås med det seneste sikkerhedsudstyr. Et flot resultat,” lyder vurderingen fra Søren W. Rasmussen.

Kilde: FDM

Se mere på: https://www.euroncap.com/latest.aspx

 

[highlight background=”#333″ color=”#fff”]Sådan klarer de 12 biler sig:[/highlight]

Dacia Logan MCV: Tre stjerner

Ford Mondeo: Fem stjerner

Kia Sorento: Fem stjerner

Land Rover Discovery Sport: Fem stjerner

Lexus NX: Fem stjerner

Mini Cooper: Fire stjerner

Opel Corsa: Fire stjerner

Porsche Macan: Fem stjerner

Smart Forfour: Fire stjerner

Smart Fortwo: Fire stjerner

Subaru Outback: Fem stjerner

VW Passat: Fem Stjerner

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings