in

Opels ny mini er en rigtig Karl 

Her er Karl! 

Opels ny mikrobil, der kommer til Danmark til sommer.

Hvorfor navnet Karl?

Fordi det er et naturligt valg efter Adam, da hans søn Carl var med til at starte bilindustrien under Opel-navnet efter at Adam havde slået sig på symaskiner.

Men hvorfor Carl er blevet til Karl, fortæller historien ikke noget om.

Skal navnetemaet følges, kan den næste Opel komme til at hedde Wilhelm, Heinrich, Friedrich eller Ludwig. 

Men det tror jeg nu ikke på.

I England hedder Opel Karl Vauxhall Viva

Opel Karl, der afløser den Suzuki-byggede Agila, er en lille fem-dørs hatchback med en 3-cylindret, 74 hestes motor, som allerede findes i Adam og Corsa – dog med turbo.

Med en forventet startpris på under 100.000 kr. regner Opel Danmark med, at Karl vil blande sig i kampen om de bilkøbere, der leder efter en billig løsning på deres transportbehov. 

Karl måler 368 cm og har dermed næsten samme længde som livsstilsbilen Adam, og den er 34 centimeter kortere end den nye Corsa.

Designet er tro mod den nye Opel designlinje, som kendes fra Adam og den nye Corsa med et lodretstående luftindtag og et markant Opel logo i midten af grillen. Langs siden på dørene har Karl Opels signaturlinje formet som en segl og to markante profiler omkring hvert dørgreb.

Sikkerhedsudstyret på Karl omfatter ud over gængse ting som ABS og ESC også Hill Start Assist, der forhindrer bilen i at rulle tilbage ved start op ad bakker.

Det er muligt at tilkøbe Lane Departure Warning, hvor føreren advares ved utilsigtet skift af vognbane, lygter der oplyser vejbanen til højre eller venstre for bilen, når blinklyset aktiveres samt fartpilot med fartbegrænser.

Opels prisvindende Intellilink system kan også leveres til Karl i form af en skærm, hvor det er muligt at vise for eksempel navigation fra ens Appel eller Android smartphone.  

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings