in

VW Touareg i bedre form

VW Touareg har været i fitnesscenter.

Og det er der kommet noget godt ud af. Musklerne er blevet trimmet og den ser friskere ud.
Visuelt kan den nye Touareg kendes på et ændret frontdesign, der har et mere markant udtryk takket være Bi-Xenonforlygter (standard), en kølergrill med fire forkromede lameller (før to) og en ændret frontkofanger domineret af et mere horisontalt design og et centralt luftindtag. Nu udformet som et bredt A, hvor det før havde form som et V.

Også på de indre linjer er der sket ting og sager. Der er kommet nye materialer, farver og nydesignede aluminiums-knapper til. De ser nu ud som de er fræset ud af én stor metalblok. Alle knapper og drejegreb har desuden fået hvid belysning mod tidligere rødt, og på panelet er der anvendt to ny dekor-træsorter kaldet henholdsvis ”Sapelli Mahagoni” og ”Engineered Ebony”. Små detaljer, der tilsammen er med til at give interiøret i Touareg mere klasse.

I motorrummet har Volkswagen fokuseret på at optimere de to V6-TDI-motorer, der i Europa udgør 90 pct. af det samlet salg af Touareg. Begge seks-cylindrede motorer er blevet modificeret og udstyret med en SCR-katalysator, så de lever op til EU-6-normen.

En ny feature på V6-TDI-motoren er en friløbs-funktion, der betyder, at motoren kobles fra den otte-trins automatgearkasse i situationer, hvor speederen slippes og der ikke forekommer nogen form for acceleration. På den måde udnyttes den kinetiske energi og sammen med optimeret aero-dynamik og dæk med lav rullemodstand er forbruget for en Touareg 3,0 V6 TDI med 262 hk (tidligere 245 hk) reduceret med ni pct., så den kører 15,2 km/l mod tidligere 13,9 km/l.

Touareg fås herhjemme med henholdsvis en 262 hk 3,0 V6 TDI og en 340 hk 4,2 V8 TDI – begge er standardudstyret med otte-trins Tiptronic-automatgearkasse.
Touareg 3,0 V6 TDI koster 1.121.093 kr. som personbil og som van 653.605 kr. ekskl. lev., og de tilsvarende priser for Touareg 4,2 V8 TDI er 1.518.295 kr. og 868.267 kr. ekskl. lev.

What do you think?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings