in ,

VW Tiquan nu som plug-in-hybrid

 

Tiquan er en pengemaskine for VW. 

Den mellemstore SUV er produceret i over seks mio. eksemplarer, og i 2019 blev den koncernens mest solgte med 911.000 styk. 

Men der skal nyt til for at fastholde positionen som en af de mest solgte SUV’er i Europa, og derfor har VW givet Tiquan en grundig opdatering. 

Som Golf 8, Passat, Arteon og Touareg kommer Tiquan men en ny avanceret plug-in-hybriddrivlinje, der har en systemydelse på 245 hk og muliggør kørsel udelukkende på strøm med en rækkevidde op til ca. 50 km. 

Tiguan-programmet toppes for første gang af en selvstændig sportslig R-model med en 320 hk stærk TSI-motor, og et nyudviklet firehjulstræk udstyret med såkaldt ”R-Performance Torque Vectoring”. 

Det fordeler ikke kun motorkraften mellem for- og bagaksel, men også mellem venstre og højre baghjul, hvilket gør den nye topmodel ekstremt dynamisk.  

Et nyt twindosing-system har gjort TDI-turbodieselmotorerne i den nye Tiguan til nogle af de reneste forbrændingsmotorer i verden. Og med introduktionen af Travel Assist-system kan den være delvist selvkørende op til 210 km/t.

Med den nyeste generation af infotainmentsystemer (MIB3) er Tiguan udstyret med en bred vifte af onlinebaserede tjenester og funktioner. En anden nyhed er et 480 watt lydsystemfra lydspecialisterne Harman Kardon.  

Interiøret i Tiguan er blevet opdateret og digitaliseret og byder blandt andet på et nydesignet multifunktionsrat med touch-aktiverede funktioner. Derudover har Volkswagen digitaliseret betjeningen af klimafunktionerne med touch-slidere og touch-flader.  

Og sidst, men ikke mindst, guider de nye ”IQ.LIGHT-LED-matrixforlygter” (ekstraudstyr) føreren af den nye Tiguan mere sikkert og komfortabelt gennem natten. 

Rent optisk kan man blandt andet genkende den opdaterede Tiguan på den nydesignede front, der skaber et visuel link til større SUV-modeller som Touareg og den nordamerikanske Atlas Cross Sport.  

Motorhjelmen er højere, mens den nye kølergrill og LED-forlygterne er blevet bredere. Det nye VW-logo er integreret i midten, og de markante stødfangere har også fået nyt design.  

På bagenden lægger man særligt mærke til Tiguan-modelbetegnelsen, som nu er placeret i midten under VW-logoet, mens 4MOTION-modelbetegnelsen på bagenden af modeller med firehjulstræk også har fået nyt udseende.  

Det danske modelprogram ved introduktionen til oktober: 

Tiguan Life: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk 

Tiguan Elegance: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk 

Tiguan R-Line: 1,5 TSI EVO 150 hk, 2,0 TDI 150 hk/200 hk 

Tiguan R, eHybrid Elegance og eHybrid Life følger i januar 2021. 

 

 • Fakta om Tiquan: 
 • Nummer 1. Tiguan erden mest solgte SUV i Europa og er i dag den mest succesrige Volkswagen på verdensplan 
 • Plug-in-hybrid. Den nyeTiguan eHybrid kan køre udelukkende på strøm med hastigheder op til 130 km/t og har en elektrisk rækkevidde op til ca. 50 km. 
 • Premium-performance. Volkswagen R har udviklet den mest køredynamiske Tiguan nogensinde: Tiguan R med 320 hk 
 • R-model med nyt differentiale. Firehjulstrækket med R-Performance Torque Vectoring løfter køredynamisk Tiguan til et helt nyt niveau 
 • IQ.DRIVE-systemet ”Travel Assist”. Den nye Tiguan kan efter ønske assistere føreren med styring, opbremsning og acceleration ved en hastighed på op til 210 km/t 
 • Opkoblet TiguanDen nye modulopbyggede infotainmentplatform (MIB3) kobler SUV’en op onlinemed omverdenen 
 • Twin dosing til TDI-motorerne. Et dobbelt SCR-katalysatorsystem reducerer NOx-emissioner fra turbodieselmotorerne markant 
 • Opdateret design. Tiguans design er defineret ved at være karakterstærkt, ikonisk og autentisk. Nu har Volkswagen gjort stilen endnu skarpere. 
 • En SUV med et fleksibelt drivlinjeprogram. Tiguan imponerer med topmoderne eHybrid-, TSI- og TDI-drivlinjer 
 • Suveræn trækkraft. Med en anhængervægt på op til 2,5 ton egner Tiguan sig perfekt til at trække bådtrailere eller hestetrailere 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings