in ,

VW Arteon nu som R og Shooting Breake

VWs luksusmodel, Arteon, der rullede ud på dansk asfalt for lidt over tre år siden, er blevet opdateret, og en ny variant er kommet til. 

Nyheden er en Shooting Brake, en sportslige stationcar, der sammen med den opdaterede hatchback-udgave introduceres herhjemme i oktober. 

To andre versioner, en plug-in-hybrid med 218 heste og en R-udgave med 320 heste og et nyt 4WD-system er først på banen i januar 2021. 

Det er første gang VW har en Shooting Brank på programmet, og den henvender sig til bilister, der sætter lige så meget pris på individuel stil og innovative teknologier som på funktionalitet og fleksibilitet. 

Der vil være tre turboladede TSI-benzinmotorer med henholdsvis 190, 280 og 320 heste og to turboladede TDI-dieselmotorer med 150 hk og 200 hk.  

Med Arteon R og Arteon Shooting Brake R har VW taget skridtet ind i segmentet for højtydende premiumbiler.  

Men det er ikke kun motoreffekten på de 320 hk, der er fascinerende, men også en ny progressiv teknologi, som de kalder for R-Performance Torque Vectoring. Her varierer firehjulstrækket ikke kun fordelingen af motorkraften mellem akslerne, men også mellem baghjulene og kan i ekstreme tilfælde overfører op til 100 pct. af motorkraften til et hjul. Dette løfter køredynamikken op på et nyt niveau. 

De ny Arteon-modeller er standardudstyret med Digital Cockpit Pro med 10,25” display, hvor føreren hurtigt kan skifte mellem tre layouts af instrumenteringer. Arteon kommer med den nyeste generation af MIB3 infotainmentsystemer, der blandt andet har stemmestyrede funktioner og er online, hvilket giver mulighed for over-the-air-opdateringer. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings