in

TCR kan blive ny dansk topklasse

Debatten om hvilken klasse, der skal tegne fremtiden i dansk banesport, tog til i styrke, da vildmedbiler.dk sidste år kunne fortælle, at der fra flere DTC-teams blev fremsat ønske om, at FDM, DTC og Padborg Park satte sig sammen og kom med deres bud på et samarbejde i 2020.  

Og en klasse alle parter kunne bakke op om.  

Det er der endnu ikke komme noget ud af, så DTC og Super GT kører indtil videre som hidtil hver for sig.  

På vildmbiler.dks facebookside strømmede det ind med forslag og holdninger, da vi bragte nyheden om mødeønsket. Mange ville beholde DTC, andre Super GT, men de fleste mente, at de populære TCR-biler, der er mest ekspanderende racerklasse i verden, ville være det bedste valg.   

Fordi der skal noget nyt til.  

Det danske publikum vil få lejlighed til at se TCR-racerne fra første række, da den svenske serie skal køre en afdeling ved Danmarks Grand Prix på FDM Jyllandsringen.  

Men for nogle dage siden skete der noget, der kan få betydning for dansk banesport, måske allerede fra i år.  

Den svenske topklasse, STCC-TCR Scandinavian, er gået konkurs med et kæmpe millionbeløb og Sverige skal i nu gang med et stort oprydningsarbejde for at finde en afklaring på situationen.  

Det bliver en gruppe bestående af banerne, kørerne, det svenske bilsportsforbund samt skaberen af STCC, Greger Petersson, TCR Scandinavian Series AB, der hurtigt skal forsøge at skabe et fundament, så serien kan komme på asfalt i den kommende sæson. 

Peter Elgaard og Greger Petersson har været i kontakt og vil efter hvad vildmbiler.dk i et samarbejde med Martin Jensen forsøge at få en fælles nordisk serie op at stå. 

Martin Jensen og en række investorer har i lang tid arbejdet på at introducere TCR i Danmark, og i forlængelse af det har Peter Elgaard udarbejdet et forslag til samarbejde om en skandinavisk serie med syv-otte løb i alt. 

Peter Elgaard har tidligere med succes forsøgt sig med et skandinavisk samarbejde med STCC i 2010 med fire afdelinger. 

“Jeg er langt med planerne i Danmark, og jeg forventer, at der kommer mindst ti biler til start ved Danmarks GP,” fortæller Martin Jensen til vildmbiler.dk 

En af de seneste, der har købt en ny TCR-bil, er den tidligere Super Cup-kører Louise Frost. Hun har fået leveret en spritny Alfa Romeo Giulietta, som hun havde planer om at kør med i det svenske mesterskab. 

Flere DTC-teams og kørere har overfor vildmbiler.dk oplyst, at de er klar til at investeret i TCR-biler.

Vildmedbiler.dk følger udviklingen i Sverige og i Danmark.

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings