in

Racerkører: TCR perfekt til Danmark

Debatten om hvad der skal erstatte DTC-bilerne efter denne sæson debatteres livligt. 

Stærke kræfter arbejder på sammen med svenskerne at få en skandinavisk serie for TCR-biler op at stå, mens Dansk Automobil Union mere er til at gøre Super GT til Kongeklassen. 

FDM, der arrangerer motorløbene på FDM Jyllandsringen, følger udviklingen tæt, og udtalte da beslutningen om at lukke DTC ned blev offentliggjort: 

”Udviklingen og kravene i professionel sport stiger hvert år. Det gælder især i motorsport, hvor teknologien har en afgørende betydning. Der arbejdes på mange fronter på at bygge nye serier op baseret på ny teknologi,” siger afdelingschef på FDM Jyllandsringen, Betina Engholm. 

Langdistancekøreren Søren Jönsson er efter to sæsoner i den internationale 24H Series i en Hyundai TRC-racer overbevist om, at TCR er den perfekte bil til en topklasse i dansk motorsport. 

“TCR er som bygget til danske og svenske baner, bilen har et stort potentiale, serien et stærkt reglement, der gør det umuligt at snyde og ikke mindst er de økonomisk overkommelige,” siger Søren Jönsson til Vildmedbiler.dk. 

Han er til denne sæson udskiftet sin Hyundai i30 TCR ud med en Mercedes GT4 af den grund, at den biltype passer bedre til de løb på de store baner, han vil køre. 

“GT4-bilen er meget dyrere i indkøb end TCR’erne, og ikke mindst meget kostbare at holde kørende samtidig med, at reparationer er vanskeligere hurtigt at udbedre på grund af de avancerede materialer, den er bygget af,” tilføjer han. 

25 lande verden over har nationale TCR-serier, og mange langdistanceløb har også bilerne på programmet. 

Det betyder, at der er masser af muligheder for komme til udlandet at køre uden at de koster spidsen af en jetjager.

“TCR er et super koncept med masser af bilmærker, der i kraft af Balance of Performance-justeringer tilgodeser selv biler af ældre datoer,” siger racerkøreren Kim Holmgaard, der har stor erfaring med bilen på det udenlandske baner. 

I forbindelse med Danmarks Grand Prix på FDM Jyllandsringen i weekenden blev der talt meget om TCR som Danmarks ny Kongeklasse og både mellem teamchefer, kørere og publikum, og stemningen var klar: 

Lad os på TCR til Danmark, sagde de fleste. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings