in

Kør Mercedes med god samvittighed

Elbilerne kommer tætte og tættere på. Rækkevidden bliver længere og opladningsmulighederne flere. 

Det er dog stadig langt de færreste, der kan klare sig alene med en elbil. 

Men du kan tage et lille skridt på vejen og købe en plug-in-hybrid, der kører på el i byerne og med kraft fra en forbrændingsmotor på landevejen. 

Det sparer penge og det vil gøre godt på din miljømæssige samvittighed. 

Udvalget af plug-in-hybrider bliver flere og flere. Nyeste skud på stammen er Mercedes A 250 e, som kan blive din for 385.000 kr. og 395.000 kr., for henholdsvis en hatchback og sedan. 

Den kan køre 70 km på ren og gøre, at man kun på længere ture får brug for bilens benzinmotor, der yder 260 hestekræfter. 

Når du sætter dig bag rattet i din nye A 250 e, bliver du mødt af et væld af standardudstyr, selv hvis du ikke sætter ét eneste kryds på listen over muligt ekstraudstyr.  

Ved første øjekast fanges øjnene af den fuldt-digitaliserede instrumentering, som ligger i direkte forlængelse af den store touch-skærm i midterkonsollen. Via skærmene kan du gå på opdagelse i Mercedes-Benz User Experience (MBUX), som er det nye styresystem, som lærer dig og dine vaner at kende over tid. 

Derudover er bilen også udstyret med bakkamera og parkeringssensorer både foran og bagi, KEYLESS-GO nøglefri start, 17” letmetalfælge, LED High Performance forlygter og MB Navigation. 

Skal din bil alligevel have lidt ekstra pynt, kan man fx tilvælge den større skærm til instrumenteringen til 10.448,- eller AMG-pakken til 25.000 kr. for et mere sporty og dynamisk look.  

Derudover har Mercedes-Benz samlet noget af det mest populære ekstraudstyr i pakker for at gøre det hele endnu mere enkelt. 

Premiumpakken til 25.000, kr. indeholder blandt andet et opgraderet lydanlæg, den større 10,25” skærm til instrumenteringen (standard er 7”) og ambientebelysning med 64 forskellige farver. Hvis det ikke er nok, kan man vælge Premiumpakke PLUS til 50.000 kr., som foruden al indhold i førnævnte blandt andet også giver elektrisk justerbare forsæder med hukommelsesindstillinger og panorama el-skydetag 

Ambitionen fra Mercedes-Benz er klar: Plug-in hybrider og fuldt elektriske biler skal udgøre mere end 50 pct. af det globale salg om 10 år, og inden 2039 skal hele porteføljen af nye biler gøres CO2-neutral. Det samme skal produktionen i Europa – endda allerede i 2022. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings