in

Nu koster det et klip i kortet

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken. 

Det skal der ændres på, så derfor har et politisk flertal besluttet at skærpe sanktionen for at bruge håndholdt mobil mv. under kørslen. 

Fra i morgen tirsdag den 10. september koster det – udover en bøde på 1500 kr. og 500 kr. til Offerfonden – også et klip i kørekortet at benytte håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen. 

Den straf har bred opbakning i befolkningen. I en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik blandt 1120 personer, svarer næsten otte ud af ti (79 pct.), at det er meget godt eller godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet. Kun otte procent synes, at det er meget dårligt eller dårligt. 

I en undersøgelse, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i august, svarer 34 pct., at de nogle gange kommer til at bruge deres mobiltelefon eller GPS håndholdt. Problemet er størst hos de yngste bilister (18-35 år), hvor hele 57 pct. siger, at de nogle gange kommer til at bruge mobilen etc. håndholdt.  

Det er alt for mange, som i dag bruger mobilen håndholdt bag rattet. Det er vores vurdering, at antallet vil falde fremover, når det nu kommer til at koste et klip, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik. 

Sådan kan du bruge din mobil lovligt i trafikken 

For at det er lovligt at bruge teleudstyr som fx mobiltelefon, GPS, tablet mv. under kørslen kræver det:

1. At du bruger udstyret uden fysisk berøring af dets egne knapper eller display.  

Du må altså gerne kigge på det, bruge stemmestyring, betjene eftermonterede knapper/display på fx køretøjets instrumentbræt, eller betjene headset. 

  1. At mobiltelefon/GPS/tablet mv. er anbragt i en holder, der er fastgjort i/på køretøjet.

Hvis udstyret er anbragt i en fastgjort holder må du gerne trykke på knapper/display. 

Husk altid at være opmærksom og vis hensyn til andre i trafikken, så brug altid mobiltelefonen med omtanke. 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings