in

Polestar-power til ny Volvo S60

Volvo afslører om få dage den ny S60 sportssedan, der kommer til Danmark næste år. 

Det sker i både Gøteborg og i forbindelse med indvielsen af Volvo’s første produktionsanlæg i Charlston i USA. 

Men Polestar, den gren af Volvo der beskæftiger sig med el-drift med særlig høj effekt, har allerede haft fingrene nede i S60 og udviklet en “Polestar Engineering” optimeringspakkee til T8 Twin Engine Plug-in-hydridudgaven. 

Næste år kommer V60 Twin Engine og X60 Twin Engine også med Polestar-optimeringen, der er en overbygning på R-Design-varianterne. 

Fintuning af den 2-liters turbobenzinmotorens styringsenhed giver i samarbejde med elmotoren 415 hestekræfter og et moment på 670 Nm. (amerikanske specifikationer). 

Software opgraderingerne giver også bedre brændstoføkonomi og emissions-neutral ydelse, ligesom de optimerer automatgearet.  

Andre specialiteter på den ny S60 “Polestar Engineering” er specielle letvægtshjul med et åbent design, der giver et stort kig ind til bremsekalibrene, Polestar emblemer, afgangsrør i sort krom og gyldne sikkerhedsseler. 

Brembo mono-blok bremsekalibrene er støbt i et stykke og bremseklodserne har højere varmetolerance, mens skivernes design forbedrer varmereduktionen. 

“Polestar Engineered” multi-link affjedringen har Öhlins støddæmpere, tårnstiver og justerbart støddæmpere. 

Næste år kan Polestar Engineered også købes til den nye V60 stationcar og XC60 SUV, hvor det er de autoriserede Volvo-forhandlere, der står for salget. Alternativt kan nyheden også erhverves via Care by Volvo, som er virksomhedens abonnementsservice på udvalgte markeder. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings