in ,

BMW har de mest tilfredse ejere

BMW topper for niende år i træk FDMs AutoIndex-undersøgelse som det bilmærke, ejerne samlet set et mest tilfredse med. 

Det viser svar fra 23.000 danske bilejer. 

For første gang er Tesla og Dacia at finde på AutoIndex. Selv om de to mærker har været på markedet i flere år, er der først tilstrækkeligt mange svar fra bilejere med modeller fra flere årgange til, at de to mærker kan repræsenteres med statistisk sikkerhed. 

Hvor Dacia debuterer som nummer 19 ud af de 23 bilmærker, drøner Tesla ind på en flot samlet 6.-plads. Placeringen dækker dog over store udsving i undersøgelsens delresultater.  

For mens der er stor loyalitet over for mærket, halter det gevaldigt, når det gælder vurderingen af Teslas værksteder og forhandlere. Her ligger mærket enten helt i bund eller næstsidst blandt de 23 bilmærker. 

”Modsat andre bilmærker har Tesla ikke et egentligt forhandlernet med den kundekontakt og service, det giver. Samtidig er man som Tesla-ejer reelt låst til mærkets værksteder, der har haft svært ved at følge med, og ventetiden på reparationer og udbedring af fejl har været lang. Det står ikke mål med prisen, og det skuffer bilejerne,” siger Bo Christian Koch og tilføjer:  
 
”Tesla er den mest solgte elbil herhjemme og kan forvente at få flere kritiske bilejere de kommende år. Derfor bør de også oppe sig, så det ikke kun er selve bilen og mærket, der begejstrer, men i lige så høj grad oplevelsen af alt det udenom.” 
 
Modsat Tesla har Dacia markedsført sig som lavprisbil. Derfor er placeringen i den tunge ende heller ikke overraskende.
 
”Selvom Dacia henvender sig til en helt andet type kunder end Tesla, kan det stadig være svært at indfri forventningerne. For selvom man køber en relativ billig bil, skuffer kvaliteten alligevel mange. Til gengæld klarer Dacia sig næsten hæderligt, når det gælder ejernes oplevelse af mærkets forhandlere og værksteder. Her ligger de kun lige under gennemsnittet og langt over Tesla,” siger Bo Christian Koch

https://fdm.dk/sites/default/files/inline-files/Autoindex%202020_300dpi.jpg?utm_campaign=AutoIndex_180520&utm_medium=email&utm_source=AutoIndex_180520&fdm_source=AutoIndex_180520&elqTrackId=caf103ae35254ef79bab10e4717906cd&elq=bb6cde5baf8c4062bd53502270f2584e&elqaid=5636&elqat=1&elqCampaignId=3613&elqcst=272&elqcsid=21062

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings