in

Porsche-dansker viste flaget på Le Mans

Porsches fabrikskører, Michael Christensen, var den eneste dansker, der i aftes kunne krybe til køjs med drømmen om, at der kan være stort at hente i årets Le Mans. 

Ikke alene syntes Porsche-teamet at være klædt bedst på til de 24 timers strabadser, også Michael kunne med andenhurtigste tid, 3.49,097 min., i onsdagens to timer lange kvalifikation glæde sig over, at han også har noget at byde ind med. 

Bedste tid i kvalen satte Porsche-køreren Giamaria Bruni. Han var hurtig på banen, da kvalifikationen startede, og bankede straks en supertid af, der hed 3.47,504 min. inden han blev ramt af en punktering og måtte humpe i pit.

Brunis tid var 3,3 sekunder hurtigere end sidste års pole-time sat af den tidligere generation Aston Martin Vantage.

En vildt hurtig tid, som bliver svær at slå i de to kvalifikationer i aften. 

For Jan Magnussen og Corvette Racing var kvalifikationen ikke optimal. Deres bedste tid var to sekunder langsommere end Michael Christensens, og den forventer de ikke at kunne matche. 

“Måske bliver det muligt at finde lidt tid, men pole position får vi næppe,” siger han til Vildmedbiler.dk. 

Helt galt står det til hos Aston Martin Racing, hvor Nicki Thiim og Marco Sørensen kæmper med at finde farten. De var langsomst af de 17 biler i LMGTE Pro selv om en Blance of Performance-justering havde givet den ekstra 12-15 hestekræfter. 

Det ser ikke godt ud for Danetrain, men lad os nu se om det kan gøre det bedre i kvalen i aften. Noget skal der ske, måske en ny justering af BoP. 

David Heinemeier Hansson sluttede kvalifikationen med 16.-hurtigste tid i LMP2 og Christina Nielsen sluttede i LMGTE-Am som tredjesidst. 

Men de måtte desværre bruge kvalifikationen til at finjustere bilen, da de på grund af uheld ikke fik kørt ret meget i den første træning. 

Anden kvalifikation køres i aften kl.19.00 til 2100 og fra 22.00 til mindnat. 

 

Se alle tiderne her – klik her

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings