in

Her er Årets Businessbil 2020

BMW 320d Touring, Mercedes C220d stationcar og Volvo V60 D4. 

Tre premiumbiler, der kan gøre selv en sur dag behagelig for dem, der har hele Danmark som arbejdsplads. 

De to tyskere og svenskeren kvalificerede sig til finalen i Jyllands-Postens og fagforeningen Business Danmarks traditionsrige kåring af Årets Businessbil 2020, hvor Audi A4, VW Passat, Ford Mondeo, Skoda Superb, Peugeot 508, Toyota Camry og Kia Optima var i det slagne felt. 

Den endelige afgørelse blev uhyre tæt, men det blev BMW 320d Touring, der trak det længste strå foran Mercedes og Volvo. 

Vinderbilen starter fra godt 408.000 kr. i beskatning for en 320d Connected Touring aut. Det er ikke feltets billigste, men den tyske atlet vinder til gengæld samlet på de fleste discipliner. 

“Til prisen får man en bil, som sætter nye standarder for, hvor velkørende en firmabil kan være. Den byder på et fornemt kompromis mellem sportsligt præcist antrit og komfort, og har en vifte af økonomiske og letløbende motorer, avancerede sikkerhedssystemer samt feltets mest komplette og brugervenlige infotainment-system,” lød det fra juryen, der bestod af otte professionelle firmabilister, der kører op mod 90.000 km årligt, en fysioterapeut og to motorjournalister. 

Lars Bundgaard, der er formand for Trafikpolitisk udvalg hos Business Danmark, uddyber juryens valg. 

“BMW 320d Touring er en vinder, som har de klassiske firmabilsdyder. Men den er samtidig en bil, hvor der er lagt vægt på køreglæde og fantastiske køreegenskaber uden at gå på kompromis med komforten. Tag dertil et meget brugervenligt infotainmentsystem og mulighed for avanceret sikkerhedsudstyr,” siger han. 

Kasper Andersen, som er chef for det direkte salg hos Nordania Leasing, peger på, at bilens TCO, der er de samlede omkostninger for firmaet, ligger på linje med konkurrenter som Mercedes C- Klasse, Audi A4 og Volvo V60. Men for brugeren bliver den dyrere, da de andre modeller typisk har mere basisudstyr end 3-serien, hvor man skal bygge på. BMW’s firmabiler har til gengæld metallak som standardudstyr. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings