in ,

Volvo i frit fald for din sikkerhed

Volvo Cars drops new cars from 30 metres to help rescue services save lives

Sikkerhed betyder for Volvo det samme som bambus for en Panda. Det skal være det bedste af de bedste. 

Derfor har Volvo taget en ny og banebrydende kollisionstest i brug: De sender nye biler i frit fald fra 30 meters højde. 

En metode der gør det muligt at simulere de skader, der ses i selv de mest ekstreme kollisionsscenarier – nemlig i enkeltbilsulykker med meget høj hastighed, ulykker, hvor en bil rammer en lastbil med høj hastighed, og ulykker, hvor en bil bliver hårdt ramt fra siden. 

Normalt uddannes redningsarbejdere med træningskøretøjer, der er sendt til skrot. Men disse biler er ofte op til to årtier gamle, og med hensyn til stålstyrke, sikkerhedskonstruktion og samlet holdbarhed er der en stor forskel på moderne biler og dem, der blev bygget for femten til tyve år siden.  

De ny Volvo’er er lavet af noget af det hårdeste stål, der findes i moderne biler. Med andre ord kan disse træningssessioner betyde forskellen mellem liv og død. 

”Normalt kolliderer vi kun biler i laboratoriet, men det er første gang, vi lader dem falde fra en kran,” udtaler Håkan Gustafson. “Vi vidste på forhånd, at vi ville se ekstreme deformationer efter testen, og vi gjorde dette for at give redningsteamet en reel udfordring at arbejde med.” 

I alt ti Volvo’er af forskellige modeller er blevet sendt i frit fald fra kranen i flere omgange. Før faldet lavede Volvo Cars’ sikkerhedsingeniører nøjagtige beregninger på, hvor stort et tryk hver bil skulle udsættes for, så det ønskede niveau af skader kunne opnås. 

Alle fund fra sammenstødene og de efterfølgende undersøgelser bliver samlet i en omfattende forskningsrapport. Ambitionen er, at denne rapport vil blive gjort bredt tilgængelig, så redningsarbejdere kan bruge resultaterne i det videre redningsarbejde. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings