in

Nye biler til Danmark i 2018 (2)

Honda er klar med to nyheder i slutningen af marts, en faceliftet Jazz og en Civic med dieselmotor. 

Jazz kommer med en ny 1,5 liter, 130 hestes motor, som allerede gør tjeneste i SUV’en HR-V, og i en sportslig version, Jazz Dynamik. 

Dieselmotoren i Civic er en opdateret version af den kendte 1,6 liter, 120 hestes, og som noget helt nyt kan den fås med en 9-trins automatgearkasse. 

Men Honda har også en rigtig nyhed på vej. Det er en helt ny CR-V, der bliver præsenteret på biludstillingen i Frankfurt til efteråret. Den er første step i Hondas elektriske strategi om at have 2/3 af alle modeller med alternative drivliner i 2025 (el, hybrid, plug-in-hybrid og brint). 

Den ny CR-V kommer med en 2.0 liters benzin med et meget særligt hybrid system, som vil blive afsløret senere. Ydermere kommer den med en 1,5 VTEC Turbo med omkring 200 hk. 

Diesel kommer der ikke noget af i ny CR-V, men det forlyder, at den kommer i en syvpersoners familieudgave. 

Nissan præsenterer i marts årets store elbil-nyhed, den smarte Leaf med 40 kWh batteri og en rækkevidde på op til 373 km. 

Leaf er udstyret med Pro-Pilot, der holder vognbane på motorvej samt afstand til forankørende, e-Pedal, der gør, at den stort set kan køres med udelukkende brug af speederen. Kun ved hårde opbremsninger er der brug for at træde på bremsepedalen.

Leaf kommer også med ProPilot park, der er et nyt forberet parkeringssystem. 

Tidligt på årets kommer Danmarks mest solgte SUV, Qashqai, med samme system. Lidt senere præsenteres Micra med Xtronic en elektronisk styret CVT-automatgearkasse og en 120 hestes turbo-benzinmotor. 

KIAs største nyhed i 2018 er den populære ceed, der lanceres i august i både 5-dørs- og stationcarversioner med nye motorer. 

Senere kommer der en mild-hybrid samt GT og GT-line. 

En anden stor nyhed fra KIA er elbilen Niro, der sættes i produktion i september og måske, måske ikke når til Danmark i år. Niro kommer med to batteripakker, men KIAs pressechef, Lene Mejdal Iversen, vil se priser og rækkevidder før der tages stilling om begge pakker kommer til Danmark. 

Andre nyheder fra KIA i år er en faceliftet Sportage med ny for- og bagkofanger, ny grill, nye forlygter, ny instrumentering, nyt rat, nye kabiner, fuld LED, Smart Cruise Control, EPB, 7” touchskærm og ISG som standard. 

En ny 1,6 liter dieselmotor og en 2,0 CRDI parret med en lille elmotor, mild hybrid er også blandt nyhederne. 

Optima, Picanto, Rio, Stonic og Sorento bliver alle faceliftet med nye designdetaljer, mere udstyr og forbedrede motorer.  

Mitsubishi har ikke haft mange nyheder de senere år, men nu sker der noget. Den første model i en ny generation af biler, der skal sætte gang i en gradvis reetablering og positionering af Mitsubishi som et stærkt SUV-mærke i Europa, er SUV’en Eclipse Cross. 

Den kommer til salg til maj i en 1,5 liter, 163 hestes benzinudgave med forhjulstræk og med 2,2 liter dieselmotor og 4WD i juli. 

Mitsubishi Eclipse Cross, der er på størrelse med Qashqai og Toyota CH-R, er med et dynamisk sportsligt dedign, en rummelig kabine med forskyeligt bagsæde og de nyeste dynamiske sikkerhedssystemer, bl.a. automatisk nødbremse. 

 

Foto: Mitsubishi Eclipse Cross

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Styr din bil med hjernen 

God dansker-test på Daytona