in

God dansker-test på Daytona

 Jan Magnussen, Christina Nielsen og David Heinemeier Hanson fik en god optakt til årets første store langdistanceløb, 24 Hours of Daytona. 

Alle tre danske GT-kørere har i den seneste dage pudset formen af og testet de nyeste opdateringer på deres racerbiler ved “Roar Before The Rolex 24”, som er den officielle test inden det store 24-timersløb den 27.-28. Januar. 

Alle tre danskere viste god fart og sluttede sammen med deres teamkammerater i toppen i den afsluttende kvalifikation, som bestemmer fordelingen af garager i paddock og pitlane den krævende bane i Florida. 

Jan Magnussen Antonio Garcia og Mike Rockenfeller sluttede i deres Corvette med femtehurtigste tid i GTLM-klassen, 0,9 sekunder langsommere end den hurtigste Ford GT. 

Det var ret køligt under testen, så forholdene var ikke optimale, da vi forventer et noget varmere vejr til løbet om tre uger. Men sammenlignet med konkurrenterne synes jeg, vi ligger, hvor vi skal ligge for at have en chance for sejr,” fortæller Jan Magnussen.   

Christina Nielsen er også positiv efter en effektiv weekend på Daytona International Speedway, hvor hendes teamkammerat, Porsche fabrikskøreren, Patrick Long, kørte på tredjehurtigste tid i GTD-klassen.  

Det var superfedt at være tilbage på Daytona. ‘The Roar’ er en fantastisk mulighed for at få banket rusten af sig efter et par måneder uden en racerbil, og det er samtidig en god mulighed for at lære et nyt team at kende,” siger Christina Nielsen. 

I 24-timersløbet på Daytona får Nielsen og Long selskab af den 32-årige tysker Robert Renauer – som Christina Nielsen kender fra sin tid på de tyske racerbaner, og som tre gange tidligere har kørt  på Daytona – samt den franske Porsche Young Professionals-kører, 23-årige Mathieu Jaminet, som sikrede sig det franske Porsche Carrera Cup-mesterskab i 2016. 

David Heinemeier Hanson, der er vendt tilbage til racing i USA efter en succesfuld LMP2-karriere i LMP2, var for første gang i aktion for GTRacing i den ny Lexus RCF GT3, og med en sjettehurtigste tid kom teamet også han godt i gang med sæsonen. 

Heinmeier kører sammen med Hawksworth, Pruett  og Farnbacher. 

På listen over de hurtigste tider i de syv testsessions figurerer Jan Magnussen med 16.-hurtigste tid i GTLM, David Heimeier Hansson og Christina Nielsen med henholdsvis den 62. og 63 hurtigste tid i GTD. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings