in

De skal kæmpe om populær titel

Fem populære biler skal kæmpe om at blive Årets Brugtbil 2019.

Det er storsælgende modeller fra Ford, Skoda, VW og Nissan, der netop er nomineret til finalerunden af Årets Brugtbil 2019.

Skoda har to modeller med i form af Octavia og Superb, mens Ford Fiesta, foto, for første gang er med i finalen. Debutantnerver kan ikke tilskrives den populære Nissan Qashqai, der efterhånden er fast inventar i finalerunden, når det bedste brugtbilkøb skal kåres. Det gælder også sidste års nummer to i kåringen, VW Golf VII, der igen er finaledeltager i år.

“Årets Brugtbil er kåringen, der handler om bilmodellernes samvittighed, og vinderen er den bil, som har den reneste samvittighed i forhold til holdbarhed, lave omkostninger for ejeren og hvor meget bil, man får for pengene,” siger Ebbe Sommerlund, brugtbilekspert fra Bilbasens blog og jurymedlem i Årets Brugtbil.

Det er 14. år, at Årets Brugtbil bliver kåret. Juryen er en bred vifte af bileksperter i form af biljournalister fra en lang række medier, bl.a. Vildmedbiler.dk, og tekniske eksperter fra Applus Bilsyn og FDM’s tekniske afdeling. De kigger på om bilerne er skruet godt sammen, hvilke typefejl der er på dem, hvad det koster at eje og holde bilerne kørende, og så gennemgår de et eksemplar af de fem finalebiler på et FDM-testcenter. 

“Med 65.000 brugte biler til salg, er bilmarkedet uoverskueligt for de fleste bilkøbere. Derfor er der brug for Årets Brugtbil, som både er et helt konkret godt bilkøb, og samtidig er et udtryk for den vej som brugtbilmarkedet bevæger sig,” siger Karsten Meyland Lemche, journalist på FDM Motor.

Den 3. oktober bliver det afsløret som, før det bliver afklaret om Fiesta, Qashqai, Golf, Superb eller Octavia kåret som det bedste brugtbilkøb.

De fem finalebiler i Årets Brugtbil 2019:

Ford Fiesta, årgang 2013-2017
Nissan Qashqai, årgang 2014-2017
Skoda Octavia, årgang 2013-2017
Skoda Superb, årgang 2015-2017
VW Golf VII, årgang 2013-2016 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings