in

Bilboss: Dyster fremtid for Tesla

Den kendte amerikanske bilmand, Bob Lutz, der har været næstformand hos Chevrolet, er i gang med at tale Tesla i graven. 

Elon Musk er en fin fyr, men han har ikke begreb om at lede en bilproducent. De kommer aldrig til at tjene penge på Model 3, fordi omkostningerne er alt for høje. Han har 9000 medarbejdere, og de producerer under 150.000 biler om året. Det kan bare ikke regnes hjem. Tesla er på vej mod graven,” siger Bob Lutz til CNBC/JP. 

Hans kommentar kommer på baggrund af nyheden om, at Elon Musk bliver undersøgt for bedrageri efter han meddelte, at Tesla måske skulle afnoteres og at finansieringen var på plads. Det var ikke tilfældet. 

Flere analytikere mener, at Tesla er nødt til at rejse ny kapital for ikke at løbe tør for penge, men selskabet siger selv, at de vil fremvise et overskud på driften i både tredje og fjerde kvartal. 

Det vil i givet fald være første gang, at Tesla kan fremvise et kvartal med overskud.  

Men advarslerne stopper ifølge Bob Lutz ikke med at blinke her, for konkurrencen fra kommende elbiler fra Audi, Mercedes, BMW og Porsche bliver bare hårdere og hårdere. 

“Alle disse producenter kan tillade sig at sælge bilerne med tab, fordi de tjener penge på konventionelle biler,” siger han.

»Tesla har ingen teknologiske fordele, ingen softwarefordele, ingen batterifordele. De har ingen fordele overhovedet,« slår Bob Lutz fast overfor CNBC. 

Det har ikke været muligt for CNBC at få en kommentar fra Tesla til angrebene fra Bob Lutz.

Kilde: JP/CNBC

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Verdens hurtigste sedan til Danmark

Mening: Stop snakken om TCR