in

Tjek lige prisen på din ny bil

Har du købt bil inden for det seneste år, kan du meget vel have betalt for meget i registreringsafgift, og dermed have penge til gode. 

For selvom det er et år siden, at registreringsafgiften blev sat ned, har nogle bilforhandlere tilsyneladende stadig problemer med at udregne bilens samlede pris. 

FDM har set eksempler på, at forbrugere har betalt helt op mod 19.000 kroner for meget i afgift. Penge, som forhandleren har “glemt” at sende tilbage til køberen. 

 ”Ofte forklarer forhandlerne sig med, at de efter afgiftsnedsættelsen ikke længere har mulighed for at give så meget rabat på bilen som aftalt. Men den går ikke. Har man underskrevet en slutseddel, er det naturligvis den pris, der gælder. At afgiften er blevet sat ned, har ikke noget med bilens pris uden afgift at gøre, så den forklaring køber vi ikke,” siger FDMs forbrugerøkonom Ilyas Dogru. 
  
SKAT har fornyligt gjort det muligt på sin hjemmeside at se, hvor meget registreringsafgift der er betalt for ens bil. Registret går tilbage til 2012.
  
”Hvis beløbet på slutsedlen ikke stemmer overens med beløbet på SKATs hjemmeside, så er der tale om en fejl, og så bør man kontakte forhandleren og gøre opmærksom på fejlen. Alternativt kan man som medlem søge hjælp hos FDM til at få genberegnet afgiften, så man kan få de penge, man har betalt for meget igen,” siger Ilyas Dogru. 

De bilkøbere, der kan have penge til gode, er dem, der har købt ny bil før 3. oktober 2017, hvor afgiften blev sat ned, men først har fået den indregistreret efter, hvor den nye lavere afgift er trådt i kraft.  

 Så tjek lige slutsedlen. 

Kilde: FDM

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MGB genopstår nu også som elbil

Audi optimerer R8 LMS GT3-racer