in

Tesla-eventyret slutter med ny afgift

Regeringen har varslet, at elbiler fra nytår skal pålægges 180 pct. afgift.

Som andre biler bliver det.

Det betyder fx, at Danmarks mest solgte elbil, Tesla, vil stige fra omkring 600.000 kr. til pænt over to mio. kr.

Skriver Politiken.dk.

Mange danske kunder har bestilt en ny Tesla til levering snarest muligt, men det bliver næppe den version, de afgav bestilling på.

For Teslas danske afdeling kan ikke nå at få bilerne hjem fra USA og skal derfor ud i Europa for at finde biler til kunderne.

Og så må kunden tage dem, der er!

Esben Pedersen, der er kommunikationschef for Tesla i Danmark, siger til Politiken, at Tesla, hvis afgiftsfritagelsen ophører, vil blive tvunget til at skære kraftigt ned på antallet af salgsansatte og butikker.

Han beroliger dog nuværende Tesla-ejere med, at man vil bevare et salgskontor, og et værksted, der kan servicere de biler, der allerede kører.

Tesla-ejerne behøver heller ikke frygte, at komme til at mangle strøm, for de hurtigladestationer, der er langs motorvejsnettet, vil blive drevet videre.

Tesla er på vej med en ny SUV, Model X, med bagdøre, der åbner opad, og den har ifølge Esben Pedersen flere hundrede danskere bestilt.

Men den kan først leveres i starten af næste år.

“Og kommer bare nævneværdig afgift på elbiler, så skyder jeg på, at samtlige ordrer i Danmark bliver annulleret«, siger han til Politiken.dk.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings