in

Stoler du blindt på brugtbilsælgeren?

Hver femte brugtbilkøber tror blindt på det sælgeren fortæller om den bil, de har kig på.

Det viser en undersøgelse foretaget af FDM.

Eksempelvis svarer mere end hver femte (22 procent), at det mest afgørende for dem i forbindelse med køb af brugt bil, er sælgers udsagn om bilens stand.

21 procent svarer, at det for dem er vigtigst, at bilen er nysynet.

”At købe brugt bil behøver hverken være svært, men det er vigtigt, at man kender bilens stand. Vi ved fra vores rådgivning, at det ofte er kilde til uenigheder, hvis bilen efterfølgende ikke lever op til den stand eller holdbarhed, køber havde forventet eller var blevet lovet. En tommelfingerregel er derfor at få bilen gennemgået af enten FDM eller en anden uvildig fagmand inden køb,” siger afdelingsleder i FDMs rådgivning Per Alkestrup.

Han peger desuden på, at mange bilkøbere misforstår, hvad der ligger i, at en bil er nysynet.

”Køber man en brugt bil, som er nysynet, fortæller det alene, at den lever op til lovens minimumskrav. Man kan altså stadig risikere, at bilen har andre og også dyre fejl, der skal udbedres inden for kort tid.”

At der kan være god grund til at få undersøgt bilen inden køb, fremgår også af tal fra FDM test og bilsyn.

De viser, at 10.000 brugtbilstest af de fem mest solgte brugte biler afslørede fejl for i gennemsnit 4.200 kroner.

”En slutseddel er bindende, så når man først har skrevet under, fanger bordet. Derfor bør man ligesom ved boligkøb kende bilens tilstandsrapport. Gør man det, minimerer man ikke bare risikoen for, at den nye brugte bil bliver et dyrt bekendtskab, men også det tovtrækkeri med sælger, som uenighederne ellers ofte giver,” siger Per Alkestrup.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings