in

Værd at vide om årets Le Mans

Torsdag køres kvalifikationen, og lørdag går starten til det 87. Le Mans med tusindvis af danskere på lægterne. 

Og endnu flere bag Tv-skærme og ved specialarrangementer herhjemme. 

Le Mans er et af årets absolutte højdepunkter i international bilsport, og en del af ”The Triple Crown”, hvor de to andre er Indy 500 og Monacos Grand Prix. 

Myter og legender er tæt knyttet til det navnkundige løb, og en af de største er vores egen Tom Kristensen, der er indehaver af en rekord der måske aldrig bliver slået, nemlig rekorden for flest sejre. Ni stykker blev det til, og den sidste i 2013 blev tilmed krydret af det hidtil eneste officielle FIA-verdensmesterskab for kørere vundet af en dansker. 

Men måske er Tom K snart ikke den eneste dansker, der kan smykke sig med en VM-titel. Sidste års sejrherre i GTE Pro-klassen, Porsche fabrikskører Michael Christensen, er sammen med sin franske holdkammerat Kévin Estre blot to points fra også at kunne kalde sig officiel FIA-verdensmester i klassen. 

Michael er én af hele otte danskere, der er til start på. Ffem af dem har allerede prøvet at stå øverst på sejrskamlen efter klassesejre, mens de tre sidste er debutanter. 

De fem førstnævnte er Jan Magnussen (der har vundet GT-klassen på Le Mans fire gange), den forsvarende GT-mester Michael ChristensenDavid Heinemeier Hansson, Nicki Thiim og Marco Sørensen, der alle har vundet en enkelt gang. 

Nå starten går sætter Jan Magnussen samtidig dansk rekord med 21 gange på startlisten i løbet, hvoraf de fire altså er endt med sejr.  

De tre danske debutanter, der alle får opfyldt deres store drøm er Michelle Gatting , der starter i GTE Am-klassen i en Ferrari 488 i et rent kvindeteam samt Anders Fjordbach og Dennis Andersen, der stiller op i LMP2 med deres eget team, High Class Racing. 

Du kan følge løbet på TV2 og Eurosport. Begge kanaler dækker selve løbet i sin helhed, mens Eurosport tillige sender fra træning og kvalifikation onsdag og torsdag, samt warm-up søndag formiddag. 

På løbets hjemmeside, www.lemans.org/en/24-hours-of-le-mans, er der livetiming. 

Seks danskere i Le Mans-opvarmning: 

Men dermed slutter ”festen” ikke! Som optakt til 24-timers klassikeren køres en runde af løbsserien Le Mans Cup (Road to Le Mans), og også her er der masser af dansk. I LMP3 er således Mikkel Jensen, Michael MarkussenChristian OlsenMartin Vedel og Michael Jensen tilmeldt, mens Mikkel Mac er til start i GTE for Ferrari. Sidste år vandt Mikkel Jensen det ene løb i LMP3-klassen. 

Le Mans Cup afvikles med to løb; et torsdag og et lørdag. Der er 50 biler til start; 17 GT og 33 LMP3!  
Læs mere på www.lemanscup.com 

 

Fakta: Danskerbilerne i Le Mans 2019: 

 LMP2: 

#20,  HIGH CLASS RACING:  Anders Fjordbach, Dennis Andersen, Mathias Beche 

#37,  JACKIE CHAN DC RACING: David Heinemeier Hansson, Jordan King, Ricky Taylor 

LM GTE Pro: 

#63, CORVETTE RACING; Jan Magnussen, Antonio Garcia, Mike Rockenfeller 

#92, PORSCHE GT TEAM .Michael Christensen, Kévin Estre, Laurens Vanthoor 

#95,ASTON MARTIN RACING: Nicki Thiim, Marco Sørensen, Darren Turner 

LM GTE Am: 

#83, KESSEL RACING: Manuela Gostner, Rahel Frey, Michelle Gatting 

  

Tidsplan Le Mans 24h 2019: 

Onsdag den 12. juni 

Kl. 16.00-20.00 – træning 

Kl. 22.00-00.00 – kvalifikation 1 

  

Torsdag den 13. juni 

Kl. 19.00-21.00 – kvalifikation 2 

Kl. 22.00-00.00 – kvalifikation 3 

  

Lørdag den 15. juni 

Kl. 09.00 – Warmup 

Kl. 15.00 – Le Mans 24H 2019 

 

Foto: Michael Christensen med guldstriber på sin Porsche. De er tegn på, at Porsche allerede har vundet verdensmesterskab i FIA GTE.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings