in

BMW-junior sejrede på Le Mans

BMW Motorsport har placeret deres danske juniorkører, Mikkel Jensen, i den tyske ADAC GT3-serie og som reserve på deres to M8 GTE-racere i World Endurance Championship. 

Det er der, han skal udvikles til større opgaver i fremtiden. 

Men de står ikke i vejen for den talentfulde dansker, hvis han kan få et sæde i andre løbsserier, bare det ikke er i et konkurrerende mærke, og at de ikke falder sammen med BMW-løbene. 

Den mulighed har Mikkel Jensen udnyttet. Allerede sidste år blev han tilbudt et sæde hos LMP3-teamet AT Racing i European Le Mans Series, og med sin hurtighed og stabilitet blev han straks teamet stjernekører. 

Den aftale er blevet fornyet, men ud af ingenting fik han pludselig tilbudt at kører for europas bedste LMP3-team, Eurointernationale, i LMP3-afdelingen, “Road to Le Mans” i Michelin Le Mans Cup på Le Mans. 

Og den chance har han grebet med stor selvfølgelighed. Han satte bilen på pole og holdt den i front, da han kørte i pit for at skifte med teamets anden kører, hollænderen Kay Van Berlo, der øgede forspringet til den nærmeste konkurrent og kørte en sikker sejr hjem. 

“Debut på Le Mans, nyt team, pole position og en sejr i race 1, det kan vist ikke være bedre,” siger Mikkel Jensen til Vildmedbiler.dk 

Eurointernational har den filosofi, at raceren skal sættes op til Le Mans med så lidt downforce som muligt for at få topspeed på de lige lange stræk. 

“Det skal jo også love for vi havde, men det betød også, at jeg havde lidt problemer med at få bid i asfalten i indianapolis og i Porschekurverne, men da der alligevel ikke kan overhales der, betød det ikke så meget. Det var en kontrolleret sejr fra start til slut,” siger Mikkel Jensen. 

Hvordan var det så at debutere på Le Mans med tider omkring 3.50.00 min., det samme som LMGTE Pro-racerne? 

“Le Mans er bare ikke som andre baner. Der er usædvanlige hældninger, som hurtigt skal ind under huden for at få optimal fart. Jeg observerer hele tiden småting, hvor jeg kan forbedre mig for hver omgang, jeg kører, slutter Mikkel Jensen inden han smutter over i BMW-lejren for at følge tredje kvalifikation. 

En smule stolt 

Jensen og Berlo håber at kunne vinde race 3 på lørdag, selvom hollænderen “kun” kvalificerede bilen som nummer tre. Mikkel Jensen starter igen i bilen, så det skal nok gå godt igen. 

Uanset om de gør det eller ej, så er det næppe sidste gang vi ser Mikkel Jensen på Le Mans.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings