in

Danskerne vil have mere fartkontrol

Næsten hver eneste morgen hører man i radioen og læser på netaviserne, at der er kø på motorvejene rundt om i landet.

Heldigvis sjældent på grund af alvorlige ulykker, men fordi hjernedøde bilister drøner afsted ud over det tilladte, eller med mobilen i hånden, og uden at holde afstand til den forankørerne, så de ikke når at bremse, når trafikken pludselig går i stå.

Det er farligt for alle, ikke mindst for familier med børn på bagsædet.

Det er også irriterende at holde stille i en lang kø og vente på, at der bliver ryddet op efter uheldene.

At det giver både bøde og klip i kørekortet syntes ikke at skræmme den type bilister.

Det skal stoppes, og det skal du være med, for politiet kan jo ikke overvåge hver eneste kilometer på motorvejene.

Hvis alle overholdt fartgrænserne og kørte med omtanke, vil trafikken også glide bedre, og man er fri for at køre hjemmefra et par timer for at være sikker på at kunne nå flyveren, et møde eller hvad man nu skal nå på en almindelig arbejdsdag.

Også i lokalområderne er fartbøllerne et problem, og i en ny undersøgelse, foretaget af Epinion, siger 48 pct. af danskerne nu, at de ligefrem ønsker mere fartkontrol, der hvor de bor.

Kun 18 pct. svarer, at de ikke ønsker mere kontrol.

Danskerne er bekymrede for, om der sker ulykker i deres lokalområde, fordi bilister kører for stærkt, og derfor er mange glade for at se politiet kontrollere hastigheden. Det er positivt, at der er opbakning til politiets indsats, da det er med til at sikre, at alle kommer sikkert frem, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik. 

Udover at danskerne er positive overfor fartkontroller, viser den nye undersøgelse også, at over halvdelen af de adspurgte danskere godt kunne tænke sig, at bilisterne generelt kørte langsommere i deres lokalområde.

55 pct. svarer nemlig, at de gerne ville have, at bilisterne sænker farten, der hvor de adspurgte bor. Kun ni procent svarer, at der ikke er behov for, at bilisterne sænker farten.

“Når så mange gerne vil have farten ned, hvor de selv bor, håber vi, at de vil tænke over deres egen hastighed, når de selv kører bil næste gang. Uanset hvor man kører, er det jo typisk nogens lokalområde, hvor de også gerne vil kunne færdes sikkert, tilføjer Mogens Kjærgaard Møller.

Hos politiet oplever man også, at mange borgere ønsker mere fartkontrol i deres lokalområde for at få flere bilister til at vise hensyn og overholde fartgrænserne.

Mange danskere kontakter hver eneste dag politiet med ønske om en fartkontrol i deres lokalområde, fordi de er utrygge ved den høje hastighed, som nogle bilister kører med. Vi forsøger i stort omfang at imødekomme borgernes ønsker, da en af vores opgaver blandt andet består i at øge trygheden langs vejene, dog er det ikke alle politikredse, der har indført muligheden for at bestille en fartkontrol, siger Vicepolitiinspektør, Arne Martinsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

 

 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

De skal kæmpe om at blive Årets Bil 2018

Supersportsvogn slår rekord i Danmark