in

TCR er klar til at afløse DTC

DTC lukker efter 20 år ned! 

Det er da ikke nogen stor nyhed, vil vildmedbiler.dks motorsportsinteresserede læsere sige. 

Og nej, det er det ikke. Der er længe siden, det blev besluttet at stoppe DTC med udgangen af denne sæson, og der lige så længe blevet arbejdet på at finde en klasse, der skal erstatte kongeklassen i dansk motorsport. 

Og det bliver den verdensomspændende standardvognklasse, TCR, og det bliver i samarbejde med arrangørerne af den svenske serie. 

”Udviklingen og kravene i professionel sport stiger hvert år. Det gælder især i motorsport, hvor teknologien har en afgørende betydning. Der arbejdes på mange fronter på at bygge nye serier op baseret på ny teknologi,” siger afdelingschef på FDM Jyllandsringen, Betina Engholm. 

Der har været holdt adskillige møder, der skal munde ud i en skandinavisk mesterskabsserieserie med flere løb i både Danmark og Sverige. 

Senest har forretningsfolk, der arbejder med det danske projekt, holdt møder med kørere og teamchefer, der er interesseret i TCR-serien. 

Bag det danske TCR-projekt står racerkøreren Martin Jensen, der også står ved roret i den skandinaviske DS3 Cup, og han lover, at der inden 14 dage foreligger et færdigt koncept. 

“Vi tror på det her,” siger han til vildmbiler.dk. 

Forventningerne er, at der i den første sæson kommer otte-ti danske biler til start sammen med 12 fra Sverige. I Danmark på FDM Jyllandsringen. 

Bag den svenske serie står TCR Scandinavia Touring Car Championship med fuld opbakning fra det svenske bilsportsforbund. 

Herhjemme syntes DASU ikke, at vejen at gå er TCR, erfarer vildmbiler.dk. 

Nedlukningen af DTC er vemodig. Vildmedbiler.dk mener, at de store amerikanske biler med de potente motorer har givet de bedste raceroplevelser i dansk banesport i mange år. 

Publikum har været vilde med lyden, farten og de spektakulære fights. 

Men alting har en ende, og rørrammebilerne udspillet deres rolle. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings