in

Hvad syntes du om fotovognene?

Kære politi, send en fotovogn! 

Det ønske får politikredsene rundt om i landet flere gange dagligt fra borgere, der er utrygge ved bilisternes mangel på respekt for fartgrænserne i lokalområderne. 

Og når politiet parkerer fotovogne ved veje, hvor der bliver kørt for stærkt, er der en stor folkelig opbakning til arbejdet. Der er nemlig bred enighed om, at fotovogne – de såkaldte ATK-biler – tjener et trafiksikkerhedsmæssigt formål. 

Faktisk svarer hele 93 pct. af de adspurgte i en undersøgelse lavet af Rådet for Sikker Trafik, at fotovognene er med til at forbedre trafiksikkerheden, nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne eller få folk til at overholde hastighedsgrænserne.  

Blot syv pct. svarer, at fotovognene udelukkende er sat i verden for at skrabe penge i bødekassen.  

Undersøgelsen er udført af Promonitor i 2018 blandt 3.902 danskere, der jævnligt kører bil. 

“For høj fart er en af de hyppigste årsager til dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, så det er ikke uden grund, at mange danskere er bekymrede for den høje fart. Langt de fleste mener da også, at fotovogne er en gevinst for trafiksikkerheden, og det giver rigtig god mening, fordi fotovognene kan imødekomme borgernes behov, der hvor de bor, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. 

I undersøgelsen, som er gennemført løbende igennem flere år, er antallet af danskere, der ser fotovogne som et trafiksikkerhedsmæssigt tiltag, steget fra 88 pct. i 2015 til 93 pct. i 2018. 

HVAD SYNTES DU OM FOTOVOGNENE?

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings