in

Magnussen: Nürburgring er vanvittig

Jan Magnussen har kørt 30 24-timers-løb – det er 29 flere end han havde regnet med.

“Efter det første løb på Le Mans for Panoz, sagde jeg til mig selv, at jeg aldrig mere ville køre et 24-timers-løb igen. Den frontmotoriserede Panoz var en katastrofe, den passede slet ikke til mit temperament, så jeg havde ingen intentioner om at vende tilbage til Frankrig,” fortæller Jan Magnussen til vildmbiler.dk.

Men Big Mag vendte tilbage til den legendariske bare og har vundet fire sejre med Corvette Racing.

vildmbiler.dk: “Hvilken bane har været den fedeste at køre langdistance-løb på?”

Magnussen: Så afgjort Le Mans, den er megafed og så på grund af den massive interesse, der er for løbet, ikke mindst den danske. Det kan give kuldegysninger at tænke tilbage på.”

Men jeg vil også nævne 24-timers-løbene på Nürburgring. Det er den vildeste racerbane i verden, og løbene er på kanten af det vanvittige.

vildmbiler.dk: “Hvad siger du til ændringerne af Porsche-kurven på Le Mans:”

“Det er jo udviklingen at gøre banerne mere sikre, også Le Mans, men bare det sker med de ny dobbelte sikkerhedsbarriere i stedet for de brede afkørselszoner som i Formel 1. De gør løbene mindre dramatiske.”

Heldigvis forbliver Porsche-kurverne de samme, blot gør de ny barrierer G-påvirkninger mindre, hvis det går galt for en kører.

I 2015 skal Magnussen køre to 24-timers-løb, på Daytona den 24.-25. januar og på Le Mans i juni i Corvette sammen med Antonio Garcia og Bryan Briscoe.

“Med den ny bil, går vi målrettet efter sejren i de to løb,” siger Magnussen.

Han har endnu kontrakt på en sæson hos Corvette, og først efter Le Mans begynder han at forhandle med amerikanerne om en forlængelse.

“Vi har begge parter udtrykt ønske om en forlængelse, men lad os se hvad der sker efter Le Mans. Intet er, som alle efterhånden ved, givet i motorsporten,” slutter Magnussen.

PS: Nok blev Panoz aldrig en vinderbil, men den blev kult verden over, også på Le Mans, på grund af dens lyd.

PPS: Jan Magnussen er verdens mest vindende racerkører. 150 sejre i 100 forskellige biler har han vundet siden seniordebuten i 1992.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings