in

Gæt: Nissans Le Mans-racer har frontmotor

Ikke siden de gode gamle Panoz-dage med Jan Magnussen som frontfigur i USA og på Le Mans, og Karsten Ree som bagmand i den kendte Den Blå Avis-Panoz i Europa, har verdens set en Le Mans-racer med frontmotor. 

Det var i starten af 2000.
Men nu er der måske en ny på vej. Ikke en Panoz, men en Nissan.

Det forlyder det i hvert fald på internationale motorsportssites.

Jeg skal dog lige korrigere historien her, for Nissan har to gange kørt Le Mans med en frontmotoriseret eksperimentalbil, DeltaWing, uden succes.

Nå, tilbage til den store historie om Nissans LMP1-prototype.  

Den har jeg har dog lidt vært ved helt at tro på, og det på trods af, at Nissan tidligere på året har udtalt, at deres Le Mans-prototype ikke kommer til at ligne konkurrenterne, altså Toyota, Audi, Porsche, der har føreren foran motoren.

Holder rygterne sandt, betyder det, at Nissan er gået meget radikalt til værks.

Og at jeg må indrømme, at jeg tog fejl.

Ifølge sitet Jalopnik.com fortæller folk, der har set Nissan-raceren, at den har en meget lang front, og en bagende, der er smallere end forenden. 

Den ny Nissan LMP1, der skal være klar til næste års Le Mans, har været igennem de første tests i hænderne på den mangeårige Nissan-kører, Michael Klumm, på Nissan Technical Center i Arizona.

Det skulle også være sikkert og vist, at LMP-prototypen bliver vist frem første gang ved Super Bowl-finalen i starten af februar.

Her har Nissan købt 60 sekunders reklameplads i sendefladen. Omkring 112 mio. så Super Bowl-finalen sidste år, så Nissan får virkelig budskabet ud til en stor skare.

Udover chassis-konceptet spekuleres der også i motorteknologien. Jalopnik tror på en V6 benzin med dobbeltturbo og elmotor på forhjulene, i alt 1000 hk.

Flere af de medarbejdere, der har arbejdet på DeltaWing-projektet, er ifølge Nissan også med på det ny LMP1-projekt.

Vil du vide mere om det tekniske, kan du gå ind på www.mulsannescorner.com og få hele den historie.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings