in

Kampagne punkterer myter om elbilen 

Elbilen har det svært i Danmark. 

Salget stiger, men antallet af elbiler på de danske landeveje er stadig ekstremt lavt. 

Derfor søsætter to ministerier og en række organisationer i dag en ny oplysningskampagne, der skal give os danskere mere viden om elbiler og sætte strøm til vores bildrømme.

En elbil kan kun køre 80 kilometer på en opladning. Den fungerer ikke som familie-bil. Den skal køre mindst 500.000 kilometer, før den bliver lige så grøn som en dieselbil. Og hvad med ladestandere? Er der overhovedet nok af dem? 

Der er mange myter om elbiler, og dem har Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Transport- og Boligministeriet sammen med FDM og brancheorganisationen Dansk Elbil Alliance sat sig for at aflive. 

Det sker med informationskampagnen, ”Sæt strøm til din bildrøm”, og formålet er at give danskerne klare svar på deres spørgsmål om elbiler. 

Dansk Elbil Alliance understeger, at kampagnen ikke er udtryk for moraliseren. 

“Kampagnen handler ikke om at løfte pegefingeren over for danskerne. Slet ikke. Formålet er at give danskerne bedre viden om elbiler, gøre det nemt at finde frem til faktabaseret information og at punktere de mest sejlivede myter, der lever blandt danskerne, på nettet og i medierne. Og så vil vi med korte videoer vise, hvordan helt almindelige danskere lever med elbilen i hverdagen. Det er mindst lige så vigtigt,” siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance. 

Hos FDM håber man, at kampagnen kan være med til at øge interessen for og oplyse forbrugerne bedre om elbiler. 

– Vi oplever en stor nysgerrighed omkring elbiler. Desværre står fordomme og myter ofte i vejen for, at mange tør skifte til elbil. Det er ærgerligt, for elbiler er ikke bare grønnere end benzin- og dieselbiler. Ofte er de også billigere at køre i, og så dækker de langt de flestes daglige kørselsbehov. Derfor håber vi med kampagnen kan være med til at aflive nogle af myterne omkring elbiler og give forbrugerne viden og fakta om elbiler, siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen 

Kampagnen finder man på hjemmesiden www.SætStrømTilDinBildrøm.dk og på Facebook-siden af samme navn. Her kan du finde uvildig og opdateret information, der giver svar på de mest udbredte myter om elbilerne og opladning. 

Du vil også kunne se kampagnefilmen med skuespiller Pelle Hvenegaard som vært og en række videoer med danskere, der kører elbil til daglig. Man kan også booke en prøvetur, så alle nysgerrige kan opleve at køre i en elbil. 

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings