in ,

Ford også klar med kæmpe SUV

Toyota meddelte tidligere på ugen, at de præsenterer den store syvpersoners SUV, Highlander hybrid, i Danmark i starten 2021, og i dag meddelte Ford, at de tager kampen op med japanerne med deres syvpersoners SUV, Explorer efter sommerferien. 

For begge bilers vedkommende er det første gang, efter amerikansk succes, de kommer til Europa. 

Explorer Plug-in Hybrid indtager Europa i to højtudstyrede varianter: Den sportslige og Ford Performance-inspirerede ST-Line og den luksuriøse Platinum. Begge udstyrsvarianter har en fuldt tilkoblet kabine med B&O-lydsystem med 14 højtalere, 10,1” lodret touchskærm, 3-zoners klimaanlæg og indbygget FordPass Connect-modem, der giver mulighed for wifi-hotspot i bilen. 

Den store familie-SUV bliver præsenteret i en Plug-in hybrid ST-Line version til 1.027.325 kr. og 1.034,380 kr. for Platinum-modellen. 

ST-Line og Platinium er med en 3-liters V6-benzinmotor og en elmotor, der tilsammen yder 457 hk og et drejningsmoment på 825 Nm. Det gør den til Fords mest kraftfulde hybridbil. 

Explorer må trække 1500 kg på krogen, og med Fords 10-trins automatgear, intelligent firhjulstræk og Terrain Management System med syv forskellige Drive Mode-køreprogrammer, skal der mere end en mudret ridestævneparkeringsplads til at bringe den i problemer. 

Ford Explorer Plug-in Hybrid kan via sin elektriske motor køre op til 42 km på ren strøm (WLTP), og føreren kan . Førere kan med fire forskellige køreindstillinger selv vælge, hvornår og hvordan batteriets strømkraft skal udnyttes. De fire indstillinger er EV Auto, EV Now, EV Later og EV Charge.

Når batteriet er lavt på strøm, aktiverer hybridsystemet automatisk EV Auto-indstillingen, som understøtter benzinmotoren og giver optimeret brændstofforbrug via bilens indsamlede bremseenergi. 

Med en Ford Connected Wallbox (ekstraudstyr) eller på en af de offentlige ladestandere kan en fuld opladning klares på under fire timer og 20 minutter. 

Explorer har en kæmpe kabine med op til 2.274 liters opbevaringsplads, hvis man slår de to bagerste sæderækker ned. Tredje sæderække har Easy Fold med Power Raise-funktion, som gør det nemt at konvertere pladsen bagerst efter behov. 

Ford Explorer Plug-in Hybrid er en ud af 18 nye elektrificerede Ford-biler, som bliver lanceret i Europa i løbet af 2021. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings