in

FDM: Fradrag udløser ikke prisfald 

Med endnu et par uger til årets store finale varmer det fælleseuropæiske sikkerhedssamarbejde, EuroNCAP op med en test med ni ny bilmodeller 

Heraf er der de maksimale fem stjerner til otte af bilerne. Kun Citroën e-Mehari falder igennem

Som navnet antyder, er der tale om en elbil, som dog ikke finder vej til de danske forhandlere. Og godt for det. e-Mehari får bare tre Euro NCAP-stjerner og har ingen af de sikkerhedssystemer, som efterhånden er standard. Også i dele af kollisionstesten og fodgængertesten falder bilen igennem.

For danske bilkøbere er resultatet mere interessant end tidligere, da de mange stjerner udløser det nye høje sikkerhedsfradrag, der alt efter bilens pris betyder en afgiftsrabat på enten 6.800 kr. eller 12.000 kr.

Men det er langtfra sikkert, at pengene havner i forbrugernes lommer.  

FDM har kontaktet de danske importører af Honda, BMW og Subaru, der har prissat deres biler. De meddeler, at de på forhånd havde forventet at få fem stjerner, hvorfor sikkerhedsfradraget allerede er indregnet i prisen.

”FDM forstår godt, at importørerne har store forventninger til de nye bilmodeller, men mener alligevel, at det skaber unødig forvirring hos forbrugerne, når et fradrag i registreringsafgiften ikke udløser et prisfald. Vi vil derfor råde bilimportørerne til tydeligt at markere, når en given pris på en ny bil er baseret på en forventning om et femstjernet testresultat,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

 

De testede biler:

BMW X3: Fem Euro NCAP-stjerner (2017)  

Citroën e-Mehari: Tre Euro NCAP-stjerner (2017)  

DS 7 Crossback: Fem Euro NCAP-stjerner (2017) 

Honda Civic (gentest): Fem Euro NCAP-stjerner (2017) 

Jaguar E-Pace: Fem Euro NCAP-stjerner (2017)  

Mercedes-Benz X-Klasse: Fem Euro NCAP-stjerner (2017)  

Porsche Cayenne: Fem Euro NCAP-stjerner (2017)  

Subaru Impreza: Fem Euro NCAP-stjerner (2017)  

Subaru XV: Fem Euro NCAP-stjerner (2017)  

 

Billedtekst: 

Efter at måtte ‘nøjes’ med fire Euro NCAP-stjerner tidligere i år, har Honda Civic fået tilføjet gardin-airbags. Det udløser den vigtige femte stjerne i gentesten til Honda Civic. (Foto: FDM/Euro NCAP) 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Racertalenter til træning hos DTC-team

TEST: Range Rover Evoque TD4