in

Eks-DTC-mester skal køre NASCAR

Den tidligere DTC-mester, Lasse Sørensen, skal i denne sæson køre i den europæiske NASCAR Whelen Euro Series. 

Med support fra Team Flexlease.nu Strøjer Tegl har han skrevet kontrakt med det østrigske Team DEXWET DF1 Racing om en fuld sæson i serien, der er en pendant til den amerikanske NASCAR-serie. 

Valget af NASCAR-serien har Lasse og hans rådgiver, John Nielsen, truffet ud fra den betragtning, at Lasse skal køre i en serie, hvor der kun er en kører på hver bil, for at få så meget køretid som muligt. 

”NASCAR var et naturligt valg for mig, fordi jeg syntes stadig, at jeg mangler noget erfaring i sprintrace, før jeg hopper over i langdistancebiler,” fortæller Lasse Sørensen. 

Mens Team Flexlease.nu Strøjer Tegl betaler for Lasses raceraktiviteter skal Aalborgkøreren være med til at bygge Danmarks bedste hold i I-Racing op for dem. Han er en af de allerbedste i den disciplin, så han kan om nogen løfte den opgave.

Det europæiske NASCAR-mesterskab i køres i biler, der på mange minder om en DTC-racer, dog har de lidt færre hestekræfter, men til gengæld større dæk end de danske versioner.  

Lasse har testet bilen på Autodromo di Franciacorta i Italien og fandt hurtigt farten, men når han i starten af maj debuterer på samme bane, skal han også have fokus på 31 andre kørere, blandt dem den tidligere Formel 1-verdensmester Jacques Villeneuve, eks-formel 1-stjernen Alex Caffi, DTM-køreren Ellen Lohr og flere andre prominente navne. 

De professionelle kørere er samlet i en klasse Elite 1, men Lasse Sørensen i sin første sæson skal køre i Elite 2.  

I løbskalenderen, der omfatter syv løb, er der et enkelt på ovalbanen Venray i Holland den 13. Juli. 

De ti bedste i den europæiske NASCAR-serie får som belønning en start i den amerikanske Indy Light. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings