in

Direktør: Classic Race Aarhus køres

Classic Race Aarhus afvikles som planlagt! 

Det slår direktør for Classic Race Aarhus Fond, Mike Legarth, fast. 

Men han indrømmer, at der bliver en udfordring med Formel 1-racerne, der periodevis kan støje mere end de tilladte 120 dB. 

“Ingen siger, at løbet ikke kan afvikles, kun at Formel 1’erne larmer for meget, og vi skal på torsdag have et møde med kommunen om støjforholdene. Kommer der nye krav, retter vi selvfølgelig ind,” siger Mike Legarth til vildmbiler.dk. 

Det er ifølge JP bl.a. en klage fra Strandvejens Grundejerforening Aarhus, der i fjor fik Miljø- og Fødevareklagenævnet til at granske kommunens tilladelse til Classic Race Aarhus. 

Klagerne har bl.a. anført, at det samlede antal dage for testkørsel og selve løbet er fem dage, og at det derfor kræver en miljøgodkendelse, ligesom der bør udarbejdes både en VVM-redegørelse og en lokalplan. Klagerne mener, at støjniveauet er alt for højt til et boligområde, ligesom det medfører luftforurening og andre gener. 

Strandvejens Grundejerforening Aarhus har kæmpet en hård kamp gennem årene for at få Classic Race Aarhus stoppet. 

Kommer der nye regler om at støje i byerne, mener vildmbiler.dk, at det kan det ramme en tyk pæl igennem det Formel 1-projekt, der arbejdes med i København. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings