in

Bybaner gør drenge til mænd 

Racerløb og bybaner er en farlig cocktail.

Biler med store muskler og barrierer af beton er lig med drama og masser af buler.

Der er her drenge bliver til mænd.

I weekenden er DTC-karavanen på besøg ved Classic Race Aarhus og blandt de 18 deltagende kørere er respekten for denne mesterskabsafdeling større end normalt.

“Jeg har været med fire gange, men det er stadig angstprovokerende at køre der, for vi kører jo ikke så tit race på baner omkranset af betonvægge,” siger unge Nicholai Eberhard.  

Superstjernen Jan Magnussen har kørt masser af racerløb på bybaner over hele verden, bl.a. på den mest frygtindgydende af dem alle, Macao, hvor det er svært at køre en omgang uden at få ridser i lakken.

“Man skal have stor respekt for bybaner, for der er kontant afregning, hvis man begår fejl, men det er også fascinerende at køre tæt på grænsen hele tiden,” siger Jan Magnussen til vildmbiler.dk. 

Jan Magnussen har i år haft en stor sæson i USA og Danmark. Han har vundet 24-timers-løbet på Daytona, en afdeling i det amerikanske GT-mesterskab på Circuit Of The America i Texas og herhjemme åbningsløbet i DTC på FDM Jyllandsringen.

DTC-afdelingen ved Classic Race Aarhus bliver sidste løb for Jan Magnussen inden Le Mans, der køres den 17.-18. Juni.

Forinden skal han dog til den officielle testdag den 4. juni, hvor også Porsches fabrikskører, Michael Christensen, Aston Martin-kørerne Nicki Thiim og Marco Sørensen, , LMP2-køreren David Heinemeier Hansson, Ferrari GT-køreren Christina Nielsen skal i aktion.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings