in

Rallycross-kører køber 600 hestes Polo

Ulrik Linnemann har fået sit hedeste ønske opfyldt. 

Danmarks bedste rallycross-kører har drømt at køre i sportens kongeklasse, Super Car, siden har debuterede på det løse underlag i 2008, og nu er den gået i opfyldelse. 

Han har købt en VW Polo RX, som tidligere har tilhørt Andretti Motorsport og har været af den tidligere amerikanske Formel 1-kører og nuværende rallycross-stjerne, Scott Speed. 

Målet er en Top-10-placering i Europamesterskabet. 

Ulrik Linnemann havde håbet at få fingrene i en nyere Audi S1 EKS RX quattro, som bl.a. den regerende mester, Mattias Ekström, har kørt i, men økonomien rakte ikke så langt. 

“Derfor måtte jeg ty til plan-b, og det er rigtigt godt tilfreds med. Polo’en er en potent bil, der nok skal give mig hænderne fulde,” siger Ulrik Linnemann til vildmbiler.dk. 

Han købte sin ny 2-liters, 600 hestes, firehjulstrukne racer i november sidste år, men først i januar kom den til Danmark. 

“Det var rigtigt svært at holde nyheden hemmelig så længe,” indrømmer den ambitiøse nordjyde. 

Polo’en var ganske fin stand, da Ulrik Linnemann fik den hjem på værksted, men der er sket en række små ændringer i reglementet, så der har været nok at se til for at få bilen klar til sæsonen, der starter med en testløb i Belgien 25. februar. 

“Motoren mangler omkring 50 hestekræfter i forhold til de nyeste versioner, men det tror jeg ikke, bliver et problem. Til gengæld har det været vigtigt at få undervognen modificeret efter de nyeste specifikationer,” fortæller Ulrik Linnemann. 

At købe en potent rallycrossbil er i sig selv en dyr fornøjelse, men at holde den kørende i den voldsomme kontaktsport, er heller ikke billigt. 

“Jeg var så heldig, at der fulgte en stor reservedelspakke til to biler med, som nok kan række til en hel sæson,” tilføjer slutter Ulrik Linnemann. 

Løbene i Europamesterskabet skal køres på baner, nordjyden kender efter flere sæsoner i Super 1600-klassen, så det gør det lidt lettere at omstille sig til den ny fartbombe, der er aldeles hurtig i optrækket; 0-100 på omkring to sekunder. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings