in

Det bliver billigere at være bilejere

2018 begynder med en god og en dårlig nyhed til bilejerne.  

Den gode er, at det er blevet billigere at købe ny bil. Den dårlige er, at det bliver lidt dyrere at eje den.  

Totalt bliver det dog en smule billigere at være bilejer det kommende år. Det viser FDMs store bilbudget for 2018.

”Mest markant er dog ejerafgiften, der næste år stiger seks procent for alle bilejere som følge af pristalsregulering. Derudover stiger den halvårlige ejerafgift igen til juli med omkring 250 kr., men kun for biler der er solgt efter den seneste afgiftsomlægning sidste år. Populært sagt flyttes lidt af afgiften altså fra købet af bilen til det at eje den,” siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen, og tilføjer:
  
”Skal man købe ny bil, skal man derfor være opmærksom på bilens brændstoføkonomi. Både fordi prisen på brændstof ventes at stige en smule det kommende år, men også fordi bilens normtal, altså hvor langt den kører på literen, i langt højere grad vil afspejle sig i den halvårlige ejerafgift. Køber man en ny bil til omkring 200.000 kr., bliver det samlet set dog ikke dyrere at være bilejer i det nye år.

FDMs bilbudget viser, at det samlet set koster 3,73 kr. pr. km, hvis man køber en ny bil til 200.000 kr. Med et gennemsnitligt kørselsbehov svarer det til 75.000 kr. om året eller ca. 6.200 kr. om måneden. Men så er alle udgifter inklusive forsikringer og værditab også regnet med. Det er billigere, end det tidligere har været, og så får man endda mere bil for pengene.

Den største post er igen værditabet, som ligger på niveau med tidligere år. Om efterårets afgiftssænkning på sigt få nogen betydning, er endnu for tidligt at sige. Under alle omstændigheder er værditabet noget, man som køber skal være opmærksom på og indregne i sin biløkonomi.

”Vores bilbudget viser, at de senere års tendens fortsætter, nemlig at det er blevet billigere at være bilejer. Det er positivt. Men selvom registreringsafgiften nu er blevet sat ned tre år i træk, ændrer det ikke på, at danske bilejere stadig er voldsomt overbeskattet,” siger Allan Skytte Christensen.
  

Kilde: FDM 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Køb en elbil og kør gratis i to år

KIA Rio har været på vitaminkur