in

Dansk talent på kontrakt hos Bentley i GT3

Nicolaj Kjærgaard har sat planerne om en karriere i Formel-racing på hold for i stedet at skabe sig en karriere i international GT3-racing.  

Den beslutning blev truffet efter han er blevet udtaget til Bentley Motorsport Academy, og får en sæson til at vise, at han er en af de nye unge kørere, fabrikken skal satses på i fremtiden. 

“Det er en logisk og fornuftig beslutning,” siger DASUs sportschef, Bo Balzer Nielsen.

Nicolaj Kjærgaard skal sammen med tog andre unge talenter deltage i fem løb for Bentley fabriksteamet Team Parker Racing i GT World Challenge Europa (Tidligere Blancpain GT Series) i fabrikkens Bentley Continental GT. 

Med 24-timersløbet på Spa den 23.-26. juli på Spa som sæsonens højdepunkt. 

Esbjergenseren havde til denne sæson kursen mod endnu en sæson i internationel Formel 3, men det ændrede hans manager på. Han fik Bentley til at se sin danske kører an i en GT3-shoot-out i Portimao, Portugal, sammen med seks andre unge håbefulde racerkørere. 

Og efter banetest, interviews, PR-træning, mentaltræning, personlighedstest, sponsorarbejde og teknisk træning fik han tilbudt en kontrakt. 

“Det var nogle krævende dage, specielt fordi jeg i modsætning de andre inviterede kørere ikke tidligere havde kørt i en GT3-racer,” fortæller Nicolai Kjærgaard til Vildmedbiler.dk. 

Den ny Bentley Academy-driver har allerede været på besøg hos Bentley i England, både på bilfabrikken og motorsportsafdelingen, og skal i de kommende måneder tilbage og følge et udviklingsprogram. 

Udover de fem langdistanceløb i GT Europe Endurance Series vil academy-kørerne også tage del  i shakedowntest af Bentley’s Continental GT3 racere ligesom de vil deltage i de officielle tests på Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Monza og Nürburgring. 

Bentley vandt sidste weekend 12-timersløbet i Bathurst, Australien, deres første sejr i et betydningsfuldt langdistanceløb siden 2003, hvor Tom Kristensen var med til at vinde Le Mans i en Bentley Speed 8 sammen med Rinaldo Capello og Guy Smith. 

 

Foto: Nicolaj Kjærgaard, til venstre, skal køre Bentley GT3.

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings