in ,

Bilsalget er tilbage på sporet

De danske bilforhandlere oplevede i juli for første gang i 2020 et månedligt personbilsalg, der var højere end i samme måned i 2019.  
Samtidig gjorde de grønne alternativer sig særligt bemærket, hvor plug-in hybriderne med 2.539 endnu en gang satte ny salgsrekord, mens elbilsalget steg med 84,9 pct. i forhold til samme måned sidste år. 
De seneste to måneders kvantespring for plug-in hybridsalget skyldes i høj grad den ny Ford Kuga, der i den grad har skabt travlhed hos Ford-forhandlerne. 
Flere end 7000 biler har de solgt, men mange bliver først leveret i september. 
I den forgangene måned kom der i alt 18.952 nye personbiler ud på de danske veje, hvilket er 13,4 pct. flere end i juli 2019. Det er en markant fremgang, når man sammenligner med salget i juni og maj, der var hhv. 13,4 og 40,1 pct. lavere end i de samme måneder af 2019.   
”Selvom vi ikke endegyldigt kan lægge coronakrisen bag os endnu, er juli måneds positive bilsalg et klart udtryk for, at bilsalget er tilbage på rette køl. Kunderne er vendt tilbage, hvilket sandsynligvis er blevet hjulpet godt på vej af, at mange danskere har droppet den dyre udenlandsrejse og måske taget en udflugt til bilforhandleren i stedet,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske bilimportører. Han fortsætter: 
 
“År-til-dato-salget udgør dog stadig kun tre fjerdedele af sidste års salg på samme tidspunkt, og vi håber derfor, at den forgangene måneds positive takter tager til, når mange danskere forhåbentligt vælger at få udbetalt deres indefrosne feriepenge efter sommerferien. Det kunne vores branche godt trænge til, selvom vi så småt er ved at vende tilbage til normale tilstande.” 
Der blev indregistreret 488 nye elbiler i juli måned. Det er 84,9 pct. flere biler end i samme måned sidste år, hvor der blev solgt 264 elbiler. Andelen af elbiler i det totale personbilsalg endte på 2,6 pct. i juli måned.  
Elbilerne har generelt klaret sig fint igennem krisen, og i de seneste to måneder har kurven for 2019/20 igen bevæget sig op på den rigtige side af kurven for 2018/19, hvilket har bidraget positivt til år-til-dato-regnskabet.  
Indtil videre er 4.203 nye elbiler kommet ud på de danske veje i 2020, hvilket er 47,3 pct. flere end i de første syv måneder af 2019.
Foto: Ford Kuga Plug-in hybrid

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings