in

Bevist: Så vigtigt er nødbremse i bilen

Tre ud af fire uheld/ulykker, hvor en bil er blevet påkørt bagfra, kunne have været undgået, hvis bilen, der påkørte, havde været udstyret med automatisk nødbremse.  

Det viser en omfattende undersøgelse foretaget af Toyota, hvor der har været fokus på netop denne type af sammenstød.  

Tallene viser, at hvis bilen ikke var udstyret med det automatiske nødbremsesystem, var risikoen for, at bilen var involveret i en ulykke, næsten fire gange højere, end hvis samme model havde systemet.  

Toyotas undersøgelse er endnu et bevis på, at du skal holde dig fra at købe biler uden det automatiske nødbremsesystem. 

Er det ikke standard i den model, du ønsker at købe, skal du vælge det til. I sikkerhedens navn. 

Selv om din bil selv bremser ned i tilfælde af, at du har overset eller fejlvurderet en forhindring forude, skal du være forudseende i trafikken. Du skal selv bremse og have øje for, at en bagfra kommende bilist også er opmærksom på, at der er fare forude. 

Det er jo ikke sikkert ham bagved har en bil med automatisk nødvremsesystem, og er han eller hun ukoncentreret, så slipper du ikke for nogle alvorlige skrammer. 

Automatisk nødbremsesystemer er som navnet siger; en nødbremse! 

Af de Toyota-modeller i undersøgelsen, der ikke var udstyret med automatisk nødbremse fra sikkerhedspakken Toyota Safety Sense, var 0,27 pct. af bilerne indblandet i påkørsler bagfra. Men kun 0,07 pct. af bilerne, der havde sikkerhedssystemet, var involveret i samme type ulykke.  

Undersøgelsen er foretaget på baggrund af 2.700 ulykker, der er blevet rapporteret til det japanske politi. Efterfølgende er tallene blevet bearbejdet af det anerkendte ITARDA (Institute for Traffic Accident Research and Data Analysis).  

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dansk øv i japansk regndans

Kør ikke til Tyskland uden vinterdæk