in

Aston Martin udvikler deres egen V6-motor

I en tid hvor benzin- og dieselmotorer er havnet på “skam”-listen, er det befriende at læse, at Aston Martin har meldt ud, at de på deres motorfabrik har udviklet en V6 benzinmotor til fremtidige modeller. 

Motoren, der er opkaldt er opkaldt efter fabrikkens chefingeniør fra 1950’erne og 60’erne, Tadek Marek, og bærer derfor navnet TM01, debuterer næste år i den centermotoriserede Valhalla. 

Supersportsvognen, der vil blive bygget i 500 eksemplarer, har Aston Martin udviklet i et tæt samarbejde med Formel 1-partneren Red Bull, og bliver stjernen i den kommende James Bond-film, No Time to Die.

Den 3-liters turboladede kompakte V6’er vil være udstyret med både hybrid og opladningshybrid, og vil ifølge Aston Martin blive deres mest kraftfulde motor nogensinde. Det vil sige, at den får flere hestekræfter en den 715 hestes motor i DBS Superleggera. 

Turboen, eller to af dem, er placeret mellem cylindrene i V-strukturen, hvilket betyder at motoren bliver så kompakt, at den kan placeres centralt og foran torpedovæggen. 

Vægten bliver på motoren bliver bare 200 kg, og den kommer til at opfylde den kommende Euro 7-standard. 

Vanquish 2023 og måske også den kommende hybrid SUV, DBX, er de næste modeller med den ny motor. 

Aston Martins CEO anerkender, at motorudvikling koster en masse penge, men at det er vigtigt for Aston Martin at genvinde sin egen karakter, og ikke i fremtiden behøver at bruge ældre Mercedes-motorer. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings