in

VW-bombe rammer dansk topteam

Kriss Nissen og Peter Utoft byggede fra 2003 til 2013 VW Motorsport op til en magtfaktor i international motorsport, et arbejde nye chefer byggede videre på frem til i fredags. 

Her smed VW Motorsport nemlig lidt af en bombe.  De stopper deres fabriksstøtte til alle programmer, der bruger forbrændingsmotorer for i stedet at sætte fuld fokus på elektriske racerbiler. 

Volkswagen Motorsports chef, Sven Smeets, forklarer beslutningen med, at motorsport kan bruges til at sætte yderligere fart på udviklingen af elektriske hverdagsbiler. 

Han fortæller også, at den elektriske ID.R-prototype, som har banerekorderne på Pikes Peak, Goodwood, på Tianmen-bjerget og på Nurburgring Nordschleife (elektrisk rekord), fortsætter med at spille “rollen som en teknologisk pioner” 

Beslutningen betyder bl.a. et stop af produktionen af deres Golf GTI TCR-racer i slutningen af dette år, og det rammer bl.a. danske LM Racing, der har lagt billet ind på bilen til levering i anden halvdel af næste sæson. 

De er så så heldige, at de har fået fat i to 2019 VW Golf TCR-biler, som de kan starte sæsonen med, og VW Motorsport lover også, at de vil kunne levere reservedele og support fremover.

“Vi fortsætter vores Golf-projekt og er fortrøstningsfuld omkring at finde nyere TCR Golf’er til anden halvdel af sæsonen, siger Lars Mogensen, LM Racing, til Vildmedbiler.dk

Den ny racer-version af Golf blev så sent som i denne uge testet på bane. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings