in

Stor glæde over TCR-nyhed

Meddelelsen om at Verdens førende standardvognsklasse, TCR, får debut i Danmark næste år, bliver modtaget med glæde af de teams, der længe har haft klassen som førsteprioritet i de kommende sæsoner. 

“Vi kan nu komme i gang med at afslutte forhandlingerne med vores sponsorer, købe nye biler og få organisationen på plads,” siger Casper Elgaard, Massive Motorsport, der har planer om at sætte to, måske tre biler ind i serien. 

Også Lars Morgensen, LM Racing, er glad for, at DASU nu har sagt ok til klassen, så han kan komme videre med sit tobils-projekt. 

“Vi har arbejdet meget på at bygge et team op, men først nu, hvor der endelig er givet grønt lys til klasse, kan gøre tingene færdige” siger han. 

Hos TCR Danmark er man lettet over, at forhandlingerne DASU og banerne er faldet på plads.

“Konceptet har vist sit værd internationalt, og jeg ser et godt fremtidsperspektiv i, at vi forhåbentlig kan hjælpe nye talenter videre ud i verden. Her har TCR et stort, anerkendt navn, og jeg mener afgjort, at et TCR Denmark-mesterskab vil kunne åbne nye døre for enhver kører, siger Martin Jensen, TCR Danmark.  

Fra DASUs side udtrykkes der også glæde over, at der er lykkedes af få TCR-aftalen i hus:

“Vi glæder os til at få TCR-klassen med i dansk motorsport og ser frem til masser af spændende race på de danske baner. TCR bliver en udviklingsklasse, som vi forventer os meget af i årene fremover,” siger Henrik Møller-Nielsen, formand i DASU.

Også blandt motorsportsinteresserede er der stor interesse for at TCR kommer til Danmark. De glæder sig til at få de gode DTC-dage tilbage, hvor der blev kørt i tunede standardbiler med bl.a. forhjulstræk, som de kender fra gadebilledet. 

“Publikumsmæssigt har TCR også vist sig som en stor succes, da fans ikke blot kan holde med deres favoritkører og -team, men også med deres foretrukne bilmærke. Bilerne er også meget ens, hvilket giver fantastisk underholdning med masser af tæt racing og det gør ikke mindst kørernes evner altafgørende,” tilføjer Martin Jensen. 

TCR vises i flere end 80 lande på TV og YouTube via kanalen TCR TV. Løbene i TCR er gennem 2019 blevet set af flere end 27 millioner husstande. 

Fakta: 

TCR er en fælles formel for standardvogne, som siden 2015 har gået sin sejrsgang verden over. TCR køres i dag i flere end 20 lande og med flere regionale mesterskaber som den europæiske ETCR-serie, samt verdensmesterskabet WTCR. 
 
I TCR er racerbilerne baseret på så forskellige biler som Audi RS3, Alfa Romeo Giulietta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Cee’d, Seat Cupra og VW Golf alle blandt de 13 forskellige bilmodeller, der aktuelt findes i TCR. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings