in

Volvo XC40 skal også bygges i Kina

Volvo XC40 skal  nu også produceres i Kina. 

Den har indtil nu alene været produceret på Volvo’s fabrik i Gent i Belgien og er allerede solgt i over 100.000 enheder globalt.  

Det er Volvo Cars’ ejer Geely, der ejer Luqiao-fabrikken, som Volvo står for driften af. Dermed kommer XC40 produktionen tættere på kunderne i Kina, ligesom det bliver lettere at imødekomme den stigende efterspørgsel.  

Fabrikken i Luqiao bygger i forvejen 01 SUV, der sælges af Volvo’s søstermærke, Lynk & Co, som ejes i fællesskab med Geely 

Med Luqiao-fabrikken øges produktionskapaciteten yderligere i Volvo Car Group’s globale produktionsapparat. Fabrikkerne i Luqiao og Gent koncentrerer sig om at bygge biler på CMA platformen, mens fabrikkerne i Göteborg, Chengdu og Daqing (Kina) og Ridgeville (USA) bygger større biler baseret på Scalable Product Architecture (SPA). 

Volvo har også offentliggjort, at den el-drevne Polestar 2 fastback også skal bygges i Luqiao fra næste år.  

Det betyder, at Luqiao-fabrikken snart kommer til at bygge tre modeller af forskellige mærker inden for Volvo Car Group på en enkelt produktionslinie. Volvo XC40, Lynk & Co. 01 og Polestar 2 er alle baserede på Compact Modular Architecture (CMA), der er udviklet i samarbejde med Geely. 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings