in

Voldsomme SUV’er fra BMW

BMW lukker op for posen på næste måneds LA Auto Show.

Og ud af den kommer to voldsomme M-versioner af X5 og X6 med 4,4 liter V8-motor,  dobbelt turbo, 575 heste og et moment på 750 Nm fra bare 2200 o/m.

Men BMW har ikke alene presset flere heste og mere moment ud af det højteknologiske kraftværk, de har også presset benzinforbruget ned, så de nu bruger 20 pct. mindre end forgængeren. Du skal dog ikke forvente at få den over 10 km/l., og du skal have samvittighed til at lukke 258 gram CO2 pr. kilometer. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. Accelerationen fra stående til 100 km/t. klarer begge modeller, med launch-control slået til, på 4,2 sek. Trods af en vægt (X5) på 2.275 kg.

BMW har udover det maskinelle også forbedret undervognen og justeret på standard X5- og X6’s xDrive-systemet, så der nu er mere træk på baghjulene under normale køresituationer. Begge modeller er standard med luftaffjedring på bagakslen, og det kan som køredynamikken justeres i forhold til kørselsmønstret. 20 tommer fælge med Pirelli P Zero, 285/40 foran og 325/35 bag vil være standard. Som ekstraudstyr kan fås 21 tommer fælge med Michelin Super Sport.

At stoppe en to tons V8-motoriseret high-performance SUV er ikke nogen let opgave, så både X5 og X6 M-udgaverne er med en ny type bremseskiver/kalibre, der bare bider bedre – og er 1,6 kg lettere end i de udgående modeller.
Designmæssigt er de to ny modeller gjort mere aggressive end forgængerne og indvendigt oser det af M-sport.

Hvornår bilerne kommer til Danmark vides endnu ikke, men nu skal de jo også lige præsenteres i LA, der åbner dørene den 21. november.

 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bianchi kæmper stadig

Mazda CX-5 får lillebror