in ,

BMW 5-serie Touring med sporty look

BMW 5-serie i 2021-klær.

5-serie Touring har været en del af BMW-familien i de sidste 29 år, og blev lanceret i femte generation i 2017. Så nu er det tid til en opgradering.
Designet på den nye BMW 5-serie er kendetegnet ved skarpere linjer og et mere sporty udtryk. Forlygterne er blevet smallere, og de nye L-formede kørelys giver bilen ny karakter.  

Laserlys, som tidligere har været forbeholdt topmodellerne, fås nu til alle motorvarianter, og kan lyse op til 650 meter.  

Den velkendte nyregrill er også tilpasset til det nye udtryk, og set bagfra kendetegnes den nye BMW 5-serie af nye, mørktonede baglygter med 3D-effekt samt en ny diffuser.  

Ønsker man at sætte lidt ekstra og sportsligt præg på sin nye BMW 5-serie, kan der nu vælges M Sportsbremser med blå eller røde bremsekalibre. 

Indvendigt ses de primære ændringer på instrumentbrættet og betjeningspanelerne med nye, raffinerede detaljer. Infotainmentskærmen på 10,25″ er nu standard, og kan opgraderes til 12,3″, hvis det ønskes. En række nye funktioner og udvidede førerassistentsystemer er også på menuen. 

Til november får de to plug-in-hybrider BMW 530e Sedan og BMW 530e xDrive Sedan følge af yderligere tre nye udgaver: BMW 545e xDrive Sedan, BMW 530e Touring og BMW 530e xDrive Touring. 

BMW 545e xDrive Sedan kommer med den samme sekscylindrede benzinmotor på 286 hk og elmotor på 80 kW/109 hk, som findes i BMW X5 xDrive45e.  

Det betyder en totaleffekt på 394 hk med et drejningsmoment på 600 Nm. Spurten fra 0-100 km/t klares på 4,7 sekunder, og topfarten er 250 km/t. Ved ren elektrisk kørsel er topfarten 140 km/t. 

Firehjulstrækket xDrive er til enhver tid aktivt, uafhængig af om kræfterne kommer fra benzinmotoren eller den elektriske motor. Batteriet har en bruttokapacitet på 12 kWh, hvilket giver en rækkevidde på op til 57 km på ren el.  

Med BMW 530e Touring og BMW 530e xDrive Touring lancerer BMW yderligere to opladelige stationcars. Motoren i disse modeller er en firecylindret benzinmotor med en samlet ydelse på 292 hk. Den elektriske rækkevidde er hhv. 57 og 54 km. 

Alle plug-in-hybrider i BMW 5-serien med xDrive firehjulstræk kan trække en trailer på op til 2.000 kg. 

Med introduktionen af 48-volt mildhybrid-teknologi i alle fire- og sekscylindrede motorer i den opdaterede BMW 5-serie, opleves der endnu hurtigere respons og mere effektivitet takket være en 48-volt starter-generator med 11 hk. 

Mildhybrid-systemet både støtter og aflaster forbrændingsmotoren ved at lagre opsparet bremseenergi, hvilket er med til at give et lavere brændstofforbrug. 

BMW 5-serien er en populær firmabil og netop nu fås de nye modeller til attraktive erhversleasingpriser. For eksempel fås BMW 520d Sedan Sport Line fra kr. 495.000 i beskatningsværdi og BMW 520d Touring Sport Line fra kr. 530.000. 

Af standardudstyr kan nævnes: Automatgear, Sensatec indtræk, 18″ aluminiumsfælge, sportssæder, ratvarme, bakkamera, parkeringssensor for og bag, adaptiv fartpilot, bluetooth med udvidet smartphone-integration og trådløs opladning samt BMW Live Cockpit Professional (BMW’s topmodel med 12,3″ skærm, digital instrumentering og navigationssystem). 

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GIPHY App Key not set. Please check settings