in

Toyota strammer Aygo op

Et opdateret udvendigt design, forbedrede køreegenskaber, en mere brændstoføkonomisk motor samt mindre kabinestøj.  

Det er nyhederne på den ny Toyota Aygo, der kommer til at koste fra 89.990 kr. inklusive leveringsomkostninger, der er 4.000 kr. 

Toyota forventer, at Aygo x-cellence til 119.990 kr. bliver den mest populære udgave, bl.a. på grund af det høje udstyrsniveau, der som standard har 15” alufælge, ægte lædersæder, aircondition, bakkamera, elsidespejle med varme og x-touch multimediesystem med 7” touch farveskærm for blot at nævne lidt af udstyret. 

Men et samlet salg på 58.000 biler markerer Aygo sig som en af de mest populære biler i Danmark gennem mere end et årti, og den ny model, der skal trække det faldende A-segment op, får premiere i Danmark i weekenden den 16.-17. juni, hvor Toyota-forhandlerne over hele landet som nogle af de første i Europa får et utal af biler hjem, der kan ses, røres og prøvekøres. 

Det er ikke til at se det ved første blik, men den ny model har et andet for- og baglygtedesign, der skaber en visuel bedre sammenhæng mellem front og bag. Specielt den ny front giver Aygo et mere dynamisk udseende. 

Inde i kabinen har både sæder og instrumentpanel fået en opgradering med en højere  materialekvalitet, mens en 7” stor touch skærm med multimediesystem og indbygget bakkamera fortsat sidder centralt placeret i kabinen – nu med mulighed for smartphone integration gennem Apple CarPlay og Android Auto. 

Motoren i den ny Aygo er den samme som i forgængeren, men den énliter trecylindrede maskine er nu 72 heste, tre flere end forgængere, og den kører 26,3 km/l. målt efter den ny mere realistiske WLTP-målemetode. 

Køreegenskaberne har også fået et lift med opdaterede hjulophæng og styretøjssoftware. 

Aygo kan fås, mod betaling, med sikkerhedspakken Toyota Safety Sense, der rummer både automatisk nødbremse ved hastigheder helt op til 80 km/t. og vognbaneassistent, der advarer, hvis man utilsigtet kommer til at krydse vejstriberne uden at bruge blinklyset. 

Den lille frækkert har i basisudgaven med tilnavnet x audiosystem med Bluetooth til håndfri mobilsnak og trådløs streaming af musik, elruder, fjernbetjent centrallås og LED-kørelys signatur for og LED-baglygte signatur.  

What do you think?

Written by Steen Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ny KIA elbil med lang rækkevidde

Civic Type R klædt ud som pickup